Kosa

Evo kako da izaberete najbolje ŠIŠKE za vaš OBLIK LICA

Da li ste u "potrazi" za novom frizurom, a mota vam se po glavi da skratite šiške? Zašto da ne, ide toplije vreme, izgledaćete urbano i šik. Međutim, pre toga proverite koji oblik lica imate i šta vam tačno pristaje, savetuju stručnjaci

16.06.2022 11:00

Evo kako da izaberete najbolje ŠIŠKE za vaš OBLIK LICA
shutterstock.com

Šiške se iznova vraćaju u modu i nema dame koja ih jednom nije isprobala. Iako će frizeri reći da one ne stoje svima, ima raznih stilova po kojima ih možete napraviti, a da istovremeno promenite imidž. One mogu promeniti celokupni izgled, tako da je važno da dame koje se upuštaju u ovaj izazov znaju da kad ih skrate, nema nazad. Tako da je bolje konsultovati se frizerom i poslušati njegovu preporuku.

Poznati frizer Luk Heršenson napominje da postoje različite vrste šiški, ali da one ne pristaju svakome. Nije toliko ni do oblika lica, tvrdi on, koliko je do čela i da li je ono nisko ili visoko, mada, dame koje imaju izrazitije čelo, mogu nositi sve šiške.

Andreas Vajld, takođe poznati frizer, dodaje da ne postoji univerzalni stil šiški koji će pristajati svakom licu i da treba konsultovati frizera za to. Tekstura kose, takođe, jako utiče na njihov oblik..

- Najbolje je da pre šišanja frizeru pokažete nekoliko fotografija kako biste voleli da stilizujete svoje šiške, pa da vam on na kraju predloži najbolje – savetuje ovaj frizer. 

Evo nekih smernica koje poznavaoci kose i frizure, daju ženama.

Kratko čelo ili čelo srednje dužine – zavesaste šiške

Dame sa ovakvim licem, savetuju frizeri, je najbolje da stilizuju šiške u obliku zavesa. Osim što neće značajno izmeniti vaš izgled i ukoliko niste spremni za eksperimentisanje sa gustim šiškama, ovo je sjajan izbor da vidite kako će vam one uopšte pristajati.

 

 

Kraće čelo – guste šiške

Ukoliko imate kraće čelo, a u dilemi ste da li da eksperimentišete sa gustim šiškama, najbolje je da vam ih frizer istanji i stilizuje da budu razbarušene i lepršave.

 

 

Duže čelo – razbarušene šiške

Ovaj stil su ispromovisale Francuskinje i stoji samo ženama sa dužim čelom. One mogu biti i kratke i lepo će definisati lice, ali moraju biti razbarušene i tršave.

 

 

Ovalno lice – Šeg šiške

Ovalno lice je najzahvalnije za stilizovanje kose, ali stručnjaci opet preporučuju talasaste, odnosno šiške sa volumenom, za one koji imaju ovaj oblik lica. Ove šiške stavljaju akcenat na oči, a lepo uokviruju lice i daju mu poseban izgled.

 

 

Četvrtasto lice – šiške iz 60-ih

Ukoliko ste pogledali neki film iz 60. ili 70. godina prošlog veka, videćete da su se dame često odlučivale za ovaj tip frizure, jer ne samo da su tako delovale šik i prefinjeno, već su davale i dozu ekstravagancije. Na četvrtastom licu su najzahvalnije ove šiške, jer mu daju mekoću, odnosno deluje nežnije.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)