Kosa

KOSA KAO IZ SNOVA UZ PRAVILO 60/180! Fasciniraće vas rezultati

Poznati frizer Gabriel Lano otkrio je zbog čega vam se možda ponekad dešava da vam kosa nije sasvim čista iako ste je oprali.

06.05.2022 20:00

KOSA KAO IZ SNOVA UZ PRAVILO 60/180! Fasciniraće vas rezultati
unsplash.com

Žene su potpale pod kontrolu tržišta kozmetike i frizera pa su konstantno u potrazi za adekvatnim šamponom, maskom i regeneratorom kako bi im kosa bila što lepša i negovanija, a o redovnom šišanju da ne pričamo. Međutim, mnoge dame nisu upoznate s pravilnim korišćenjem određenih proizvoda, zbog čega se neretko desi da oni ne daju efekat kakav se želi. A postoje i situacije kada se sredstva za higijenu koriste mehanički i nabrzinu, što, takođe, ne daje željene rezultate.   

Gabriel Lano, čuveni frizer poznatih, istakao je za francuski "Vog" zašto je kontraproduktivno rutinski koristiti šampon za kosu, odnosno samo umasirati nabrzaka u teme i potom isprati.

Pravilo 60/180

Da bi šampon imao pravi efekat, odnosno da bi sastojci prodrli u dlaku u potpunosti, Lano preporučuje držanje šampona na kosi od jednog do tri minuta (što je od 60 do 180 sekundi). To će, prema njegovim rečima, dati odličan efekat. Minutaža možete varirati u zavisnosti od toga koliko proizvoda za stilizovanje kose planirate da nanesete i koliko je vremena prošlo od poslednjeg pranja.

shutterstock.com

Pravilno nanošenje šampona i vreme njegovog držanja na glavi utiče na to kako će vam kosa biti negovana

Vreme delovanja šampona je važno

Ukoliko odmah nakon nanošenja isperete šampon, teško da će on potpuno očistiti prljavu kosu i skloniti prašinu i znoj koji su se tokom dana nakupili. Naime, za apsorpcija određenih sastojaka u dlaku potrebno je vreme, a teško da će oni imati svoj učinak ako nabrzaka odradite pranje.

Pravilno nanošenje šampona, tvrdi stručnjak, kreće iz korena dlake, naniže, ka vrhovima, kako bi se otklonili masnoća i perut. Možda ste primetili da vam kod pranja kose frizer dugo masira vlasište i utrljava šampon. Na taj način stimuliše cirkulaciju i sastojci prodiru u kosu brže, što ima bolji efekat. Isto je i sa svim drugim kozmetičkim preparatima.   

Svi koji su isprobali metodu složiće se da ima razlike.

Možda ste primetili da vam nekad kosa nakon brzog pranja izgleda kruto i pomalo zamašćeno. Taj način pranja daje potpuno drugi efekat, kosa bude glatka i čista, baš onako kako treba.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)