Kosa

FRIZURA KOJA NE IZLAZI IZ MODE! Privlačićete poglede na svakom koraku, evo kako da je napravite

Konjski rep osmislile su u antičko doba Grkinje pre skoro 4000 godina. Ovu frizuru nose mlade devojke, ali i dame u zrelim godinama poput Džejn Fonde

28.04.2022 22:00

FRIZURA KOJA NE IZLAZI IZ MODE! Privlačićete poglede na svakom koraku, evo kako da je napravite
shutterstock.com

Visoki konjski rep omiljena je frizura mnogih dama jer ne zahteva puno vremena za stilizovanje, a uvek je izuzetno efektna.

Frizura je ime dobila po repu ponija na koji podseća, a nosila se, verovali ili ne, još u antičko doba pre gotovo 4.000 godina na grčkom ostrvu Krit. Osmislile su je Grkinje koje su na taj način svojoj kosi dale dozu slobode u odnosu na stroge punđe. Frizura se pravila na bezbroj načina, a Grkinje su rep ukrašavale perlicama dodajući frizuri dašak elegancije. 

Ubrzo se moda nošenja konjskog repa proširila svetom, pa su počele da je nose i Egipćanke i Rimljanke.

shutterstock.com

Konjski rep je lak za stilizovanje  

Jednostavna, a zahvalna frizura

Konjski rep nije izgubio na svojoj atraktivnosti ni u moderno doba, a može se ukrasti trakama, šnalama, rajfovima i ostalim modnim dodacima. Ako nemate bujnu i gustu kosu za konjski rep, ne očajavajte. Danas postoje kvalitetni umeci koji će vam pomoći da vaš konjski rep bude atraktivan, a vi ćete privlačiti pažnju na svakom koraku. 

Frizura je veoma zahvalna i kada vam kosa nije baš najčistija, a stilisti predlažu nekoliko atraktivnih načina za nošenje konjskog repa. 

Efektne marame i kopče

Da biste sakrirli ružne gumice kojima se kosa pokupi na vrh glave, možete iskoristiti pramen koji ćete jednostavno obmotati oko repa. Ove godine su veoma popularne gumice od tekstila, a mogu da posluže i razne trakice od satena u raznim bojama.Vrlo efektne su i marame sa životinjskim motivima koje možete vezati oko repa. Krajeve marame možete i jednostavno pustiti da slobodno padaju niz rep. 

Na modnim revijama često se mogu videti zanimljive ukrasne kopče, koje pokrivaju običnu gumicu. Kopče su najčešće jednostavne, a efektne. Ukoliko imate kovrdžavu kosu ili jednostavno volite lokne, kosa vezana u visoki rep delovaće fantastično. Tako gust i kovrdžav konjski rep možete ukrasiti perlicama koje će dodatno istaći lepotu vaših lokni. 

shutterstock.com

Visoki konjski rep može da se nosi i uz elegantne odevne kombinacije

Za mlade i starije dame

Ova frizura nije namenjena samo mladim devojkama, već ukusno stilizovana može pristajati i starijim damama. Dokaz je Džejn Fonda koja se pre pet godina na dodeli Emi nagrada pojavila na crvenom tepihu sa visokim konjskim repom uoči svog osamdesetog rođendana. Konjski rep na vrhu glave uz guste atraktivne šiške podmladio je čuvenu glumicu koja je tada pokupila brojne komplimente na račun svog izgleda.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)