Kosa

9 STVARI KOJE MORATE PROBATI S KOSOM OVE SEZONE! Oduševiće vas šta je u trendu!

Čuveni američki frizeri predstavili su najnovije modne stilove u farbanju kose, koji su apsolutno IN već od ovog proleća.

04.04.2022 19:00

9 STVARI KOJE MORATE PROBATI S KOSOM OVE SEZONE! Oduševiće vas šta je u trendu!
unplash

U jednom momentu biste se ošišali, već u drugom želite da se ofarbate? O da, znamo svi te momente. S lepšim vremenom već imate mnoštvo ideja šta biste prvo voleli da promenite na sebi. A budući da je kosa jedan od najlepših aduta na ženi, potrebno je posvetiti joj posebnu pažnju.

Bilo da ste ljubitelj eksperimentisanja u kućnoj varijanti ili odlazite rado u salone i prepuštate se rukama profesionalaca, šta će to ove sezone biti u trendu donose nam stručnjaci. Jedna od njujorških frizerki i šminkerki, Nataša Lejbel, ističe da je pandemija promenila mnogo toga, pa tako i poimanje frizure.

Žene su za vreme karantina dolazile kod svojih frizera s nekoliko centimetara izrasle kose. Taj stil su valjda zadržale, pa sada pribegavaju toplijim nijansama i prirodnim tonovima. Brižit Hil, koloristkinja iz Njujorka takođe, ističe da će dublji izrastak s "topljenjem" boja biti trend ove sezone. Topljenje boja podrazumeva mešanje svetle nijanse s osnovnom bojom tako da se ne može videti gde počinje kolorisana kosa, a gde se ona završava. Kao apsolutni trend ove sezone ona najavljuje futurističke boje.

Stručnjaci, takođe, napominju da će ove godine hit biti i sve nijanse crvene, kao i bakarna boja koja podseća na prirodnu crvenu. Zato vam predstavljamo izbor najlepših i najtrendi nijansi, verujući da će svaka od vas pronaći svoj stil i novu frizuru.

Ovsene, pšenične i zlatne plavuše

Mnoge plavuše se udaljavaju od platinaste boje koja je bila trend prethodnih decenija, i vraćaju se na prirodne tonove plave kose. To malo podseća na 70-te godine prošlog veka jer se taj stil negovao upravo u ovoj epohi.

Tople brinete

Frizerka Lejbel, kod brineta, umesto zlatnoplavih nijansi, preporučuje tople tonove, poput karamele i čokolade. Takođe, divno će na brinetama izgledati ćilibarski i zlatasti tonovi.

Brinete balajaž

Govoreći o dodavanju balajaž pramenova kod brineta stilistkinja Lejbel kaže da taj način kolorisanja daje topao i mek izgled s "dubinom". On nije isto što i ombre koji potencira pastelne jače boje, što je suptilnije i nežnije kao da ste ceo život bili brineta, a onda ste proveli tri godine u Kaliforniji, a da se niste ošišali...

- Samo postoje te boje koje lebde po kosi - istakla je ona.

Prirodno srebro

Srebrne vlasi i seda kosa je nešto sa čime se sve veći broj žena u 30-tim i 40-tim godinama susreće. Njujorška stlistkinja kaže da nema ništa lepše od sede kose koja se pojavljuje i da je to odraz vremena i slobode i osnaženja. Ona je lepa naročito na dugoj kosi, a pravi je izazov za mnoge frizere.

Smeđa pečurka

Za one koji ne vole tople tonove poput karamele i čokolade, uvek su tu zemljani tonovi i pepeljaste nijanse koje će dati poseban pečat vašoj frizuri.

Tonovi dragulja

Koloristkinja Hil napominje da se mogu naći fantastične boje u prirodi poput ametista ili plavih ahata. Prema njenim rečima, postoje formule za proizvodnju intenzivnih nijansi bez prethodnog prosvetljavanja. Čak i da niste plavuša, kako ona kaže, verovatno ćete morati da prosvetlite kosu. Ali sada postoji toliko alata i metoda kojima frizeri raspolažu da ne stvara to nikakvu štetu za kosu.

Istaknuti novčić

Novčić izgleda kao smela i prirodna boja oko lica. To je tehnika uokvirivanja kose i ulepšavanja postojeće boje. Tom tehnikom naglašavaju se oči, ističu crte lica i čine izgled "oštrijim" i šik.

Mahagoni crvena 

Ona je prava nijansa za jesen. Crvena, međutim, ne stoji svima, ali veoma lepo izgleda na onima koji pronađu pravu nijansu za svoj ten. Izgledaćete kraljevski uz tu boju.

Oranž Kuper

Ovo je više boja koju biste videli na prirodnoj crvenokosi. U pitanju je boja između narandžaste i crvene i pravi je izbor za prolećne dane. 

Kako da održite boju? 

Preporuka za održavanje boje je kod stručnjaka prilično jednostavna: "Perite kosu manje", odnosno kada to potreba zahteva. U svakom drugom slučaju boja na kosi bledi, zato stilistkinja Lejbel preporučuje da se glava pere do dva puta nedeljne. Ona ističe da je bolje i da se kosa samo ispere vodom i na nju stavi balsam, a da se često izbegne šampon

Eliksiri za kosu, micelarne vode i pakovanja od avokada na primer uvek suu odličan izbor za zaštitu i kose i boje. Crvenokosama se preporučuje da koriste šampon bez boja kako bi održali dugotrajnost boje.  

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)