Kosa

MNOGE ŽENE NE ZNAJU DA SE OČEŠLJAJU! Evo kako pravilno da sredite kosu!

Češljanje je važan deo rutine svake žene, a evo gde većina žena greši!

19.02.2022 18:14

MNOGE ŽENE NE ZNAJU DA SE OČEŠLJAJU! Evo kako pravilno da sredite kosu!
pexels.com

Sve žene znaju koliko je neophodno čeljati kosu gotovo svakodnevno, međutim mnoge od nas greše u tom, naizgled, jednostavnom zadatku. Portal Srećna republika otkriva vam koji je najjednostavniji i najpravilniji način da se očešćljate u skladu sa svojom kosom.

Imaš kovrdžavu kosu

Ako imate kovrdžavu kosu, znate da raspetljavanje čvorova nije zabavno. Na sreću, ne morate to da radite nekoliko puta dnevno ili čak svaki dan. Ako vam je kosa prirodno talasasta, češljajte je svakih nekoliko dana, a ako je manje zapetljana, možete je češljati jednom nedeljno ili čak svake druge nedelje da ne biste oštetili lokne.

Imate dugu ili suhu kosu

Duga kosa izgleda prelepo, ali briga o njoj je posao sa punim radnim vremenom. Pored šampona, maske za kosu i regeneratora, biće vam potreban češalj, četka za stajling i četka za raspetljavanje da se ne bi zapetljala. Ako je vaša kosa duga ili suviše suva, preporučuje se češljanje 3 puta dnevno kako biste sprečili zapetljavanje i podstakli proizvodnju prirodnog ulja koje pomaže vašoj kosi da ostane prirodno nahranjena.

Vaša kosa je oštećena ili istanjena

Ako je vaša kosa tanka i sklona lomljenju, to znači da ćete morati da je nežno češljate. Previše snažno raspetljavanje tanke kose može je učiniti još ranjivijom na oštećenja. Da biste sprečili lomljenje, počnite nežno da češljate kosu na vrhovima. Zatim pomerite nagore, prema korenu, da sprečite zapetljavanje.

Oprana mokra kosa

Iako može izgledati primamljivo češljati mokru kosu kako bi se brže osušila, to zapravo može oštetiti vašu kosu. Kosa je veoma lomljiva kada je mokra, a pažljivo češljanje je ključno ako želite da vaši pramenovi duže ostanu sjajni i zdravi. Koristite češalj sa širokim zupcima da raspetljate mokru kosu i nikada je ne provlačite kroz pramenove kako biste izbegli lomljenje i oštećenje kose.

Komentari (0)