ZLATO U KOSI

BOJA OD MILION DOLARA: Šta je to “SKUPA PLAVA“ i kako do trendi frizure ovog proleća?

Ako ste čuli za trend "Expensive Brunette" koji je harao sezonom jesen-zima 2021. godine, neće vas začuditi što će ista verzija ali za plavuše zaludeti svet tokom nastupajućeg proleća.

04.02.2022 19:00

BOJA OD MILION DOLARA: Šta je to “SKUPA PLAVA“ i kako do trendi frizure ovog proleća?
pexels.com

Ukoliko želite da udahnete svojoj kosi novi život nakon dugih i hladnih zimskih meseci, onda je ovo tekst baš za vas. "Expensive" trend u farbanju se odnosi na višedimenzionalnu luksuznu boju kose. Varijanta za smeđokose dame je viralno obišla svet prošle jeseni. Međutim, ako ste plavuša, imamo divne vesti za vas! Portal Srećna Republika vam predstavlja "skupu plavu" koja će biti hit ovog proleća a donosimo vam i kako da na ovaj način osvežite frizuru.

- Svi ste čuli za trend "skupe smeđe" odnosno "skupe brinete", a ovo sada nazivam trendom "skupe plavuše" - rekao je pratiocima poznati frizer Tom Smit na svom Instagram profilu. Na snimku u kome iznosi predviđanja trendi frizura 2022. godine, ovaj stručnjak je izdvojio boju kose na koju bi trebalo da ciljate ako želite da promenite ili osvežite svoju plavu kosu.

- To je stvarno mekan kontrast tako da ima manje osenčenu kosu, ali nije sve u jednoj boji. Još uvek postoji dimenzija, još uvek postoje svetlije i tamnije nijanse. Generalno, to je toplija nijansa, ali mislim da će ovo stvarno dobro proći ovog proleća - objasnio je Tom.

U videu pokazuje sliku glumice Krišel Štraus koja je prošlog leta promenila boju kose i iz boje karamele prešla svetliju i topliju plavu, piše portal miss7.24sata.hr. Međutim, kako postići ovakvu boju kose?

Tehnika verno prati onu koja se koristi za "skupe brinete" za koju je Tom ranije rekao da je "sve u tome da kosa dobije na dubini, dimenziji i detaljima". Kako biste dobile taj luksuzni, bogati izgled, vešta mešavina različitih plavih tonova transformisaće svetliju kosu i izdići je na potpuno novi nivo u odnosu na izgled koji dobijamo kada posegnemo za farbama iz kutije.

- Mišljenja sam da je odgovornost profesionalnih frizera da klijentima daju nešto što nikada ne bi mogli sami da urade kod kuće - objasnio je Tom. A stručno izvučeni pramenovi mogu da pomognu u dodavanju tog "skupog" i glamuroznijeg izgleda kod svake plavuše.

Ako smo vas zaintrigirali, konsultujte se sa svojim frizerom kako biste bile sigurne da će boja biti prilagođena vašem tenu, viziji i stilu. Frizer će vam pokazati različite nijanse, od najdubljih do najsvetlijih nijansi plave i reći vam kako bi vam svaka od njih pristajala. Tako ćete dobiti baš ono što želite, bilo da je to platinasto, pepeljasto, zlatno ili medeno plava boja. Frizer bi suptilno trebalo da ih nanese, kako bi rezultat bio efektan a prelazi što manje oštri i vidljivi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)