Kosa

ISPROBAJTE PRIRODNA REŠENJA ZA ULTRA MASNU KOSU! Došao je kraj mukama, pogledajte i KAKO

Ako vam se kosa brzo masti, ne očajavajte – prirodna rešenja su tu!

22.08.2024 07:20

ISPROBAJTE PRIRODNA REŠENJA ZA ULTRA MASNU KOSU! Došao je kraj mukama, pogledajte i KAKO
Printscreen/tiktok/deryapinark88

Ako ste već isprobali različite komercijalne proizvode, a rezultat nije bio zadovoljavajući, vreme je da se okrenete prirodnim rešenjima. Prirodni sastojci često su učinkoviti, a uz to su pristupačni i jednostavni za korišćenje.

Jabukovo sirće

Može napraviti čuda za vašu kosu. Njegova sposobnost da balansira pH vrednost vlasišta pomaže da spreči preterano mašćenje kose, a uz to daje kosi sjaj i sprečava njeno pucanje. Za korišćenje, pomešajte pola šoljice jabukovog sirćeta s istom količinom vode. Nanesite smesu na kosu i ostavite nekoliko minuta pre nego što je isperete. Regenerator neće biti potreban.

Sok od limuna

Limunov sok je još jedan učinkovit prirodni preparat za kontrolu masne kose. Kiselina iz limuna pomaže uspostaviti ravnotežu pH vrednosti na temenu, čime se regliše lučenje sebuma. Pomešajte sok od dva limuna s destilovanom vodom, nanesite na teme i ostavite da deluje pet minuta pre ispiranja. Ovaj tretman ponavljajte dvaput nedeljno za najbolje rezultate.

Crni čaj

Crni čaj sadrži tanine, sastave koji pomažu da se suze pore na temenu i tako smanje proizvodnju sebuma. Priprema je jednostavna: prelijte kašiku crnog čaja šoljicom kipuće vode i ostavite da se hladi desetak minuta. Nakon toga, tečnost nanesite na teme i ostavite da deluje deset minuta. Isperite kosu blagim šamponom. Ovaj postupak ponavljajte nekoliko puta nedeljno.

Aloe vera

Aloe vera je bogata vitaminima, mineralima i enzimima koji pomažu u održavanju zdravog temena i regulaciji sebuma. Pomešajte kašiku aloe vere i kašiku limunovog soka s kašikom blagog šampona. Nanesite smesu na kosu, ostavite da deluje pet minuta, a zatim isperite. Ovaj način možete koristiti svaki put kad perete kosu, piše "Net.hr".

BONUS VIDEO:

Komentari (0)