Kosa

ZBOG OVE MASKE JAPANKE IMAJU SJAJNU I ZDRAVU KOSU: Domaći keratin od prirodnih sastojaka za vlasi poput svile

Za lepe i negovane vlasi ne morate da kupujete skupocene preparate.

14.11.2023 12:00

ZBOG OVE MASKE JAPANKE IMAJU SJAJNU I ZDRAVU KOSU: Domaći keratin od prirodnih sastojaka za vlasi poput svile
shutterstock.com

Lepa i negovana kosa oduvek je bila san svih žena. Iako i dan-danas mnoge dame izdvajaju veliki novac za šampone i maske, postoje i drugi tretmani za sve dame koje ne mogu da priušte skupocene preparate ili ne žele da izlažu kosu hemikalijama.

Foto: Shutterstock

Svilenkasta i sjajna kosa san je svake žene

 

Japanke su poznate kako po porcelanskom tenu, tako i po kosi koja mami uzdahe svojim kvalitetom i izgledom. Ako je suditi po jednom snimku koji se vrti na društvenim mrežama, tajna njihove lepote je u upotrebi nekoliko sastojaka koje svi imamo u kuhinji. Drevna japanska tajna glatke i svilenkaste krije se u prirodnoj maski ili keratinu koji možete da napravite sami, a za koju, kako Japanke tvrde, frizeri ne žele da je saznate. 

Sastojci iz kuhinje učiniće vašu kosu nestvarno lepom

Da biste napravili keratinsku masku za kosu u koju se Japanke kunu potrebni su vam sledeći sastojci:

  • pirinač
  • voda
  • kukuruzni skrob
  • kokosovo ulje
  • maslinovo ulje

Skuvajte četiri kašike pirinča u dve šolje vode. Pirinač bi trebalo da bude raskuvan. Poznato je da ova namirnica povećava volumen kose, daje joj sjaj i lepši izgled i jača folikulu dlake, te ima antinflamatorni efekat.

Skuvani pirinač ostavite da se ohladi pa ga ubacite u blender i miksajte dok ne dobije kremastu teksturu. Smesu prebacite u manju posudu, pa dodajte kašiku kukuruznog skroba koju ste prethodno razmutili sa kašikom vode. Dobro sjedinite pirinač i kukuruzni skrob, a onda stavite šerpicu sa ovim sastojcima na srednje jaku temperaturu ringle i mešajte jedan minut.

 

 

Skinite šerpicu sa ringle, dopdajte kašiku kokosovog ulja koje takođe ima blagotovorne efekte na kosu, čineći je jačom. Na kraju dodajte kašiku maslinovog ulja i sve dobro promešajte.

Kako se koristi?

Kosu podelite na nekoliko jednakih delova ili pramenova. Masku ravnomerno nanesite na svaki pramen od korena ka vrhu. Potom obmotajte kosu streč folijom i ostavite da maska deluje makar sat vremena.

Kosu isperite vodom, operite šamponom, raščešljajte i osušite. Rezultati upotrebe ove maske biće vidljivi već nakon prvog korišćenja. Za bolji efekat i rezultate ovu masku bi trebalo da stavljate dva puta nedeljno. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)