Kosa

DA LI STE ZNALI DA OD JEDNE BILJKE KOSA BUJA? Ovo je prirodni recept za preparat koji će vas ostaviti bez reči! (VIDEO)

Donosimo vam recept kako da od jedne biljke napravite idealan preparat za kosu jer će od njega ona rasti kao iz vode i biti dvostruko gušća.

30.09.2022 12:16

DA LI STE ZNALI DA OD JEDNE BILJKE KOSA BUJA? Ovo je prirodni recept za preparat koji će vas ostaviti bez reči! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/elhammock

Ruzmarin ima odličnu reputaciju, kako u kulinarstvu, tako i u oblasti zdravlja. Preporučljiv je za jačanje imuniteta i poboljšanje cirkulacije krvi. Međutim, malo ko zna, a tiče se pre svegag žena, da je on odličan saveznik u službi lepote i da može pomoći kao prirodni tretman kada je u pitanju kosa

Jedna žena je na Tiktoku podelila sjajan video kako napraviti preparat za kosu od te čudesne biljke od koje će ona "rasti kao trava". Tiktokerka je na svom primeru pokazala novo vlasište i kosu koja se obnavlja, tvrdeći da se to dogodilo zahvaljujući preparatu koji je sama napravila.

Recept:

U šerpu nalijte 3 šolje vode i dodajte 5 do 6 grančica ruzmarina. Stavite je na šporet da se greje do tačke ključanja, a onda smanjite temperaturu i ostavite pokriveno da odstoji 10 minuta. Isključite šporet i ostavite da se šerpa hladi oko 25 minuta. Nakon toga, sklonite poklopac i procedite ruzmarin. Uzmite levak kako bi nalili tečnost u staklenu bocu. Stavite na nju raspršivač i prskajte po kosi.

@elhammock I balded badly after having my daughter and then 3 months after having the vid. The growth I’m holding in the beginning is just 6 months of growth!!#postpartumhairloss #covidhairloss #hairgrowth #diyhairhacks ♬ it's corn kid tiktok song - VALENCCY

Ovaj tretman, tvrdi Tiktokerka, donosi i mnoge druge benefite za kožu, telo i lice, a može se koristiti i kao sredstvo protiv komaraca. Može poslužiti i za sprečavanje rane pojave sedih vlasi, aloi i kao osveživač prostorije i "pojačivač" raspoloženja.

Pratioci ove devojke bili su oduševljeni rezultatom koji je ruzmarin pokazao na njenoj kosi i rekli da će obavezno isprobati recept, naročito jer su mnogi izgubili kosu nakon preležanog koronavirusa.

A da je ruzmarin dobar za kosu pokazuju i mnoge studije koje su pokazale da on zaista podstiče rast kose, a mnogi ljudi kojima je dijagnostifikovana androgena alopecija (ćelavost kod muškaraca) primetili su da korišćenje ruzmarina duže vreme podstiče pozitivne promene i rast kose. Ruzmarin, takođe, čini dlaku debljom i ublažava potencijalne upale vlasišta. 

Ako  kupujete ruzmarin da biste vašem jelu dalki poseban ukus, počastite i vašu kosu jednim dobrim tretmanom koji će joj zasigurno poboljšati kvalitet.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)