Kultura

PRIČA 4 SLOVENSKIH JEZIKA U JEDNOM! Razumeju ga Srbi, Česi, Slovaci, Rusi... a vi? (VIDEO)

Jedan momak je u svom obraćanju na TikToku verujemo zbunio sve koji su ga gledali i slušali, budući da priča jezik koji nam je blizak, ali i isto tako nerazumljiv.

05.04.2022 13:00

PRIČA 4 SLOVENSKIH JEZIKA U JEDNOM! Razumeju ga Srbi, Česi, Slovaci, Rusi... a vi? (VIDEO)
printscreen/tiktok

Da li vam se nekad učinilo da razumete neki strani jezik iz grupe slovenskih jezika a da ga, pritom, niste učili? A da li možda možete da zamislite kako biste se snašli kada biste morali da slušate nekoga ko je iskombinovao više jezika iz ove srodne grupe i napravio poseban oblik za sporazumevanje?    

To je uradio jedan momak, o kom se zna veoma malo, a koji je na svom kanalu na TikToku predstavio međuslovenski jezik "Interslavic". On na snimku priča o tome koliko ljudi sa slovenskog govornog područja može da prepozna svoj jezik u njegovom novom jeziku, kao i da li je novi jezik generalno razumljiv bez učenja.

On je u svojim serijalima otkrio i koja je glavna teškoća s nerazumevanjem tog jezika kod ljudi, kao i šta treba uraditi sa tim problemom.

Mladić, inače, objavljuje snimke koji ljudima mogu približiti sve vezano za novi jezik, kao i zanimljivosti o drugim jezicima iz slovenske grupe i to kako su oni povezani. U jednom njegovom snimku, koji je pregledan 2 miliona puta, napravljena je kratka reportaža o tome šta ovaj jezik predstavlja i u video-zapisu govori i njegov tvorac. 

Na ovom profilu možete pronaći još mnogo zanimljivih detalja vezano za jezik koji taj mladi čovek promoviše.

VIDEO BONUS:

 

 

Komentari (0)