Tetka Saveta

Feng Šui za bolji odnos sa ljudima: Ovim trikovima poboljšajte komunikaciju!

Da li znate da u skladu sa tim kako vam je organizovan dom i određeni predmeti u kući, zavisi i vaša komunikacija sa drugima. Feng Šui princip vam savetuje da obratite pažnju na određene stvari u domu, da biste bolje funkcionisali sa ljudima.

30.06.2022 11:00

Feng Šui za bolji odnos sa ljudima: Ovim trikovima poboljšajte komunikaciju!
pexels.com

Komunikacija je jedna od najvažnijih veština koju čovek poseduje i potreba za njom je oduvek bila važna. Ako pogledate samo kroz posao, svakodnevni život, u odnosu roditelja i deteta, partnera, bez nje je nemoguće ostvariti kvalitetan odnos.

Međutim, nekada nam deluje kao da pričamo u „prazno“ ili nas drugi ne razumeju, kao da koristimo drugi jezik. Dešavaju se periodi kada nam ne polazi za rukom da ostvarimo dobru komunikaciju sa okolinom, ma koliko mi to želeli. Kada pomislite da ste iscrpeli sve resurse i uložili sav trud, osvrnite se oko sebe i pogledajte svoj dom. Proverite da li je u potpunoj harmoniji i da li ste posebno obratili pažnju na neka mesta u kući koja možda utiču na protok energije, koju emitujete drugima. Feng šui princip objašnjava da su određena mesta u kući usko povezana sa našim emocijama i da ona oslikavaju naše odnose sa drugima.

pexels.com

Komunikacija je važna u svakodnevnom životu

Počnite od radnog stola

Vaš radni sto, bilo da se nalazi u radnoj sobi ili u kancelariji, predstavlja vašu kreativnost i odnos prema poslu i idejama. Na njemu se nalaze važni dokumenti koje potpisujete, projekti koje radite ili jednostavno beleške gde evidentirate svoju radnu agendu.

Ne bi trebalo da vam bude u haosu i dezorganizovan. Možda se na njemu nalazi neki predmet koji vas definiše i oslikava vašu prirodu, a nije na odmet da unesete jarke boje u vašim omiljenim nijansama. Ukoliko vaš prostor deluje hladno i beživotno, oplemenite ga biljkama koje su uvek odlično rešenje. Ubrzo ćete videti da su i vaši odnosi sa drugim osobama bolji.

pexels.com

Lepo dekorisan i uređen radni sto, predstaviće vas kao organizovanu osobu

Ogledalo je vaš odraz ne samo lika, već i odnosa sa ljudima

Sva mesta u kući su odraz naše ličnosti pa tako i ogledalo. Feng Šui princip savetuje da se ogledala drže besprekorno čistim, da ih redovno održavate i da pravilno vise, odnosno budu okačena tamo gde je to predviđeno. Prašina i nečistoća na njima bi trebalo da bude uvek eliminisana i da su ona, kao i ostali delovi nameštaja bez suvišnih predmeta. U prostoriji se preporučuje jedno ogledalo, a nikako nije poželjno da budu dva, naročito da budu jedno naspram drugog u prostoriji, jer se smatra da se tako stvaraju sukobi u komunikaciji sa drugima.

Vaš lap top i elektronska pošta mnogo govore o vama

Vaša sredstva komunikacije bi trebalo da uvek budu čista ako ih već koristite. Zaprljan lap top na kome se danima sakuplja prašina, neće odavati sliku odgovorne i pedantne osobe. Elektronska pošta koju šaljete je prema Feng Šui-ju vrlo važna jer kroz tekst, njegov sadržaj ali i estetiku, šaljete poruku kako komunicirate. Pažljivo birajte ne samo font slova kojim pišete, već oplemenite tekst nekom porukom koja je vaš lični pečat. Pisana komunikacija je jednako važna kao i govorna i ume da zrači toplinom.

pexels.com

Lap top i vaša pošta govore mnogo o vama

...i vaš telefon

Da li ste i vi među onima koji večito negoduju jer imaju stari telefon, ili je on napukao usled vaše nespretnosti. O nepotrebnim slikama i porukama koje čuvate u njemu, da ne govorimo... Kako biste se osećali da izgubite svoj telefon ili da vam upadne u vodu? Čuvate li kontakte i na drugim mestima? Red i harmonija su veoma bitni, kako u životu tako i za telefon. Zatrpavanjem nebitnim stvarima, duplim slikama ili nepotrebnim selfijima, "gušite" i komunikaciju sa ljudima. Uostalom, uz telefon mnogi provode više vremena nego sa porodicom, partnerom... Zato je važno da i o njemu brinete kako treba.

Analizirajte šta ljudima pišete, govorite...

Ako vam se čini da drugi ne razumeju ono što želite da im kažete, pogledajte vaše prepiske i poruke, šta ste pisali, da li ste pogrešili u nekoj konstrukciji. Kroz poruke pisane prirode, može često doći do "šuma" u komunikaciji i da drugi protumače pogrešno šta želite da im kažete. Važno je jasno se izraziti, upravo onako kako pokušavate to da učinite u govornoj komunikaciji. Snimite svoj razgovor sa nekim na telefonu, obratite pažnju kakvom se intonacijom obraćate drugima, da li postoji grubi ton u vašem govoru, sarkazam ili nešto slično. To je najbolji pokazatelj da vidite kako vas jednostavno drugi doživljavaju.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)