Tetka Saveta

Perete farmerke na više od 30 stepeni? To je KOBNA GREŠKA, evo kako izgleda njihovo pravilno održavanje!

Stručnjaci tvrde da je određen način održavanja farmerki ključan za njihovu dugovečnost, posebno ako su u pitanju one iscepane.

20.06.2022 17:00

Perete farmerke na više od 30 stepeni? To je KOBNA GREŠKA, evo kako izgleda njihovo pravilno održavanje!
Pixabay.com

Farmerke su komad garderobe koje možemo upariti skoro uz sve. Bilo da su u pitanju one elegantnijeg kroja, tamne, svetle, pocepane, uske ili široke, svake nađu svoju namenu. Zato i ne čudi što se svi trudimo da nam potraju što duže.

Međutim, budući da su farmerke odevni predmet koji najčešće nosimo, trebalo bi da obratimo pažnju na način pranja kako bi nam što duže bile nosive. Za to su se pobrinuli stručnjaci iz Good Housekeeping, da bi nam farmerke imale što duži vek trajanja, a evo i kako da to postignete.

Oni savetuju da se farmerke peru nakon 3 do 4 nošenja, ali ne češće od toga da ne bi pre vremena izbledele.

pexels.com

Perite ih tek posle nekoliko nošenja

Najbitniji savet kod pranja veša je da odolite iskušenju da pretovarite svoju mašinu. Umesto toga, uključite nekoliko serija pranja veša. Odvojte svetli i tamni teksas pri pranju i uvek prevrnite pantalone. Za teksas koristite tečne deterdžente za održavanje boje.

Farmerke koje su trenutno najaktuelnije su upravo one koje imaju više pocepanih delova. Noćna mora svih koji imaju takve farmerke jeste da ih mašina ne ošteti previše. Zato je preporučljivo da se koristi najkraći program pranja i to tako da mašina bude podešena na program ručnog pranja.

Previše iscepane pantalone nemojte uključiti na program centrifugiranja, već ih ostavite da se ocede na prirodan način.

pexels.com

Oprez prilikom pranja pocepanih farmerki

Mnogi znaju da je najniža temperatura pranja upravo i ona od 30 stepeni. Pranjem na visokim temperaturama rizikujete da farmerke puste boju ili da se skupe. Ukoliko želite da ih smanjite za broj ili više, možete koristiti jači program pranja.

Beli teksas, pak, možete prati na višim temperaturama.

pexels.com

Perite ih samo u hladnoj vodi

Sušenje farmerki u mašinama za sušenje nije preporučljivo. Savet je da ih uvek, još dok su vlažne, izvadite iz mašine za pranje veša i ostavite da se prosuše na vazduhu. Tako ćete moći ponovo da uđete u njih.

Mrlje na pantalonama bi trebalo očistiti pre pranja kako ne biste korsitili programe s visokim temperaturama.

Komentari (0)