Tetka Saveta

BEZ TIGANJA I ROŠTILJA, KAKO DA PRIPREMITE NAJHRSKAVIJU SLANINU ZA 58 SEKUNDI! Jedni su oduševljeni, drugi smatraju da je ovaj način pogrešan

Ovaj super lak i brz način pripreme može potpuno da promeni vaše navike.

Slika Autora
byAleksandar Novaković

24.07.2025 16:10

BEZ TIGANJA I ROŠTILJA, KAKO DA PRIPREMITE NAJHRSKAVIJU SLANINU ZA 58 SEKUNDI! Jedni su oduševljeni, drugi smatraju da je ovaj način pogrešan
Shutterstock/Nataliya Arzamasova

Verovatno se mnogi neće složiti, ali stručnjaci tvrde da ćete najhrskaviju slaninu dobiti ako je stavite u mikrotalasnu rernu. Ova metoda predstavlja savršenu alternativu za sve one koji ne žele da se zamaraju čišćenjem roštilja ili tiganja.

Iako većina ljudi preferira da priprema slaninu u tiganju ili na roštilju, ovaj super lak i brz način pripreme može potpuno da promeni vaše navike.

Stručnjak za hranu Ema Kristensen je isprobala ovaj način pripreme i sa debelim i sa običnim kriškama slanine, kao i sa različitim količinama papirnih ubrusa. Rezultati su bili iznenađujuće dobri! Slanina je postala hrskava za samo nekoliko minuta, a proces je bio praktično bez ikakvog truda i prljavštine.

Da biste dobili savršenu slaninu u mikrotalasnoj, važno je da poređate slaninu između nekoliko slojeva papirnih ubrusa u posudi ili na tanjiru pogodnom za mikrotalasnu.

Shutterstock

Super trik za pripremu slanine

Pojačajte rernu na maksimum i slanina će se skuvati, a papirni ubrusi će upiti svu mast i sprečiti prskanje po mikrotalasnoj.

Ema napominje da je prosečno vreme kuvanja oko jednog minuta po komadu slanine. Za tanje kriške, vreme kuvanja je nešto kraće, dok za deblje treba dodati nekoliko sekundi. Preporučuje da se slanina skuva malo pre nego što pomislite da je gotova, jer će se još malo kuvati i postati hrskava čak i kada je izvadite iz mikrotalasne.

Ova tehnika je savršena za one koji žele male porcije slanine za dodatak jelima, kao što su sendviči ili salate. Iako je kuvanje slanine u mikrotalasnoj rerni izuzetno praktično i smanjuje potrebu za pranjem posuđa, potrebno je koristiti više papirnih ubrusa, prenosi Mirror.

Očekivano, ovaj način pripreme slanine je izazvao razlčičite komentare, jedni su ubeđeni da je ovo najbolji metod, dok drugi tvrde da je svetogrđe pripremati slaninu u mikrotalasnoj pećnici.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)