Tetka Saveta

AVOKADO VAM ISTRULI ZA NEKOLIKO SATI? Ne očajavajte, ovako ćete ga sačuvati od truljenja i sušenja!

Ma koliko da vas je nerviralo kada zateknete avokado koji je totalno istrulio u vašem frižideru, posle ovih saveta to vam se više nikad neće dešavati.

07.06.2022 17:00

AVOKADO VAM ISTRULI ZA NEKOLIKO SATI? Ne očajavajte, ovako ćete ga sačuvati od truljenja i sušenja!
Pixabay.com

Koliko puta vam se desilo da kupite voće i ono vam za par dana istruli ukoliko ga ne pojedete.

Uglavnom je to sezonsko voće koje je tek stiglo ili neko tropsko koje je skuplje, pa nam je posebno žao kad ga nađemo trulo u fioci frižedera.

Ova TikTokerka se potrudila da na svom nalogu da sve moguće savete kojima bi ljudi sprečili da im se avokado pokvari.

- Ukoliko me poznajete, znaćete da nikada ne bih dozvolila da avokado istruli. Evo i nekoliko caka za to - kaže ova žena na svom snimku.

1. Stavite ga u zamrzivač i tako će bar naredna 3 meseca ostati svež.

2. Ovaj savet je za sve one koji pojedu pola avokada, a onda posmatraju kako im druga polovina truli u frižideru.

Presecite ga napola i zaštitite ga onom spravicom kojom se štiti sve što je načeto. Postoji baš u obliku prepolovljenog avokada, ove stvari su fantastične.

Na ovoj spravici postoje čak i udubljenja koja su namenja isključivo polovini avokada. Na Amazonu možete 4 ovakve spravice kupiti za manje od 14 evra.

Pixabay.com

Kako da avokado ostane svež

3. U istu svrhu prepolovljen avokado možete zaštititi takozvanim "oblogama od pčelinjeg voska". Isto ih ima na Amazonu po ceni manjoj od 12 evra.

4. Još jedna caka je da ga stavim u plastičnu posudu koja može da se poklopi, ali da ga prethodno potopite u vodu, tačnije da tu posudu napunite vodom.

TikTok snimak je u rekordnom roku pogledalo više od 44.000 ljudi.

A više od 2.000 ljudi je sačuvalo snimak.

 

 

Ljubitelji avokada nisu izostali kada je komentarisanje u pitanju.

- Uopšte nisam znala da je moguće zalediti ceo avokado -

- Pokušao sam vodom, ali posle toga je bilo ljigavo -

- Ako koristim pola, obavezno izbvadim košticu, deo iscedim i ostavim u zamrzivaču -

- Vadim košticu obavezno -

- Stavim ga u posudu sa lukom. Zvuči šašavo, ali pomaže -

- Ja ga polijem uljem - bili su samo neki odgovori na post.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)