Tetka Saveta

DA LI BACATE KOSU S ČETKE? Nikako to ne radite!

Postoji jedan trik za koji možda niste znali, a koji vam može biti od dragocene važnosti ako u kući imate saksijsko cveće.

30.04.2022 19:00

DA LI BACATE KOSU S ČETKE? Nikako to ne radite!
unsplash.com

Koliko god da je kosa zdrava i jaka, nakon češljanja svaka žena zatekne mnoštvo dlaka na četki koje je frustriraju. Ako ih je više upali se alarm "zbog čega kosa opada". S druge strane, čišćenje četke je tako mukotrpan posao za većinu žena jer pored toga što joj je to gadljiv posao, zahteva strpljenje da ih izvuče sa četke.

Međutim, kada se na kraju nakanite da ipak očistite dlake, sačekajte trenutak i porazmislite da li bi one na bilo koji način mogle da vam budu od koristi jer, verovali ili ne, mogu da se koriste za prehranu biljaka u stanu.

- Kosa je zapravo poput đubriva i odlično će nahraniti vašu biljku i pomoći joj da preživi - piše Ordinacija.hr.

Ukoliko vam je biljka u lošem stanju i ne uspeva, za početak joj obezbedite dobre uslove da krene njen oporavak. Stavite je na mesto gde joj u zavisnosti od sorte odgovara - na sunce ili u hladovinu. Potrudite se da prima dovoljno nutrijenata, a možete je i presaditi.

unsplash.com

Biljku treba presaditi ako to zahteva, i obezbediti joj osnovne uslove

Sledeći korak je da kosu koja je ostala na četki, nikako ne bacate, već  da je dodate biljkama kako bi im produžili vek. Zbog velike koncentracije azota koji im je neophodan, kosa je idealno prirodno đubrivo za koje ne morate izdvajati novac. Kosa bi trebalo da bude prirodna i neofarbana, zbog hemikalija koje ne smeju da prodru u biljku.

Napravite rupu oko biljke i stavite unutra kosu koju želite da iskoristite. Trebalo bi da znate da ta metoda zahteva strpljenje i da je potrebno oko dve godine kako bi se supstance iz kose otpustile.

Međutim, isplati se, pa što ne biste pokušali i vratili život nekoj biljci od koje ste odustali?

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)