Tetka Saveta

OVA KUĆA RASPAMETILA JE SVE KOJI SU JE VIDELI, A IMA SAMO DEVET KVADRATA! Da li biste živeli u njoj makar i na samo jedan dan? (FOTO)

Hristina Hristova je arhitekta koja je za sebe i za svoju porodicu projektovala pravo malo remek-delo, a pogledajte kako ono izgleda i spolja i unutra.

22.04.2022 20:00

OVA KUĆA RASPAMETILA JE SVE KOJI SU JE VIDELI, A IMA SAMO DEVET KVADRATA! Da li biste živeli u njoj makar i na samo jedan dan? (FOTO)
unplash

Želeći da izbegnu troškove putovanja i plaćanja skupih hotela i aranžmana, mnogi pribegavaju jednostavnosti i pronalaze druge načine da upotpune svoj odmor. Nešto što bi se najjednostavnije definisalo kao minimalizam, krasi jednu malu kuću od svega devet kvadrata koja je pravo remek delo arhitekte Hristine Hristove.

Smeštena u prirodi, daleko od radoznalih očiju, za Hristinu i njenu porodicu to predstavlja mesto za odmor i uživanje bolje od svakog za koje bi morali da izdvoje velike sume novca.

Kuća je, inače, bila pravi izazov za arhitektu, budući da je trebalo da projektuje stambenu jedinicu koja bi ispunila sve potrebe njene porodice, a da istovremeno vodi računa o praktičnosti i dobroj organizaciji. Napravljena od drveta, u zelenilu i van gradske buke, ispostavilo se da je kućica, na kraju, pravi mali raj za odmor.

Na tu ideju Hristina je došla želeći da se zajedno sa suprugom skloni malo iz grada i kancelarije i da cela porodica uživa u prirodi koja je zbog gradskog života često svima uskraćena. Kućica ima ima kuhinju koja je opremljena dovoljno za njihove potrebe, malu sofu, koja se pretvara u ležaj za spavanje, kao i dobro skrivenu ostavu.

Na spoljnom zidu kuće nadograđena je velika klupa koja je odlično idejno rešenje za dolazak Hristininih prijatelja i za druženje tokom toplih letnjih dana.

- Kućica ima i točkove, a izrađena je od drveta i obložena kamenom vunom. Nameštaj i pod su od brezove šperploče koja je premazana jakim zaštitnim lakom i celokupan enterijer deluje lepo i luksuzno - navode mediji. 

Koleliba, kako je Hristova nazvala svoje remek-delo, sada je odlična oaza mira nakon što Hristina i njen muž dane provedu u kancelarijima. Kuća je i izuzetno osvetljena zbog velikih prozora i deluje veoma prijatno. 

Sve više je onih koji se odlučuju na takve i slične projekte, dajući prednost jednostavnosti.  

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)