Tetka Saveta

Profesionalna čistačica OTKRIVA TAJNE: Kako da besprekorno očistite kuću ili stan

Zahvaljujući njenim savetima se štedi i vreme i snaga

24.02.2022 10:00

Profesionalna čistačica OTKRIVA TAJNE: Kako da besprekorno očistite kuću ili stan
YouTube/printscreen

Kejsi Stivens je profesionalna čistačica i u Melburnu ima svoju kompaniju, a preko TikToka redovno deli savete kako na najbolji i najkraći način očistiti kuću.

Ona je razvila plan čišćenja i tačno zna koji su joj prvi koraci kada uđe u neku kuću da je spremi. Pošto unese potreban pribor i sprave za čišćenje, Kejsi pušta muziku i prvo sa plafona uklanja paučinu. Na taj način „snimi“ šta sve treba da se uradi.

 

 

Zatim, čišćenje počinje od kuhinje gde će prvo očistiti radnu ploču i šporet od masnoće. Za to je najvažnije da masne površine natopi tečnošću koja će joj omogućiti da ukloni naslage bez velikog ribanja. Kejsi kaže da na taj način štedi i vreme, ali i snaga.

Za uklanjanje masnoće je potrebno samo malo sode bikarbone i žica za ribanje, ali je ključna caka u blagom zagrevanju rerne. Tako se masnoća otapa a opet nije mnogo vruće da može da se očisti. Po rerni posipa sodu bikarbonu i ostavlja da deluje, a nakon izvesnog vremena počinje da riba sa mokrom žicom, prenosi Insider.

 

 

Njen savet je i da se svaka prostorija čisti od plafona ka podu, jer se tako leđa oslobađaju velikog pritiska.

Kupatilo čisti sa rastvorom za staklene površine i peškirom koji uklanja višak vode.

Profesionalni čistači uvek spremanje završavaju sa podovima tako što usisaju prvo svu prašinu, a zatim ih temeljno obrišu.

Na kraju Kejsi obiđe sve prostorije kako bi se uverila da nešto nije propustila.

Njeni profesionalni saveti i trikovi pomogli su hiljadama ljudi da besprekorne spreme domove, a mnogi su u komentarima pitali da li može da dođe i očisti njihovu kuću, piše Daily Mail.

Od Kejsi možete dobiti i savet kako da očištite klima uređaj bez po muke.

 

 

Komentari (1)

Sasa

24.02.2022 15:11

Lako cu ja sa prasinom i necistocom sta da radim sa smrdibubama.Plasi me sto ne mogu da lete samo hodaju po parketu. Zvao sam Eko-Kliner agenciju da mi daju savet sta da radim i zasto smrdibube ne lete rekli su mi da je to uobicajno za njih u ovo doba godine i da ih pozovem da mi rese problem.