Velika je greška!

OVU GREŠKU SVI PRAVIMO! Ne nameštajte krevet čim ustanete!

Lekari su skrenuli pažnju na grešku koju svi pravimo!

01.02.2022 14:10

OVU GREŠKU SVI PRAVIMO! Ne nameštajte krevet čim ustanete!
pexels.com

Od malena nas mame i bake uče da kada ustanemo moramo odmah da namestimo krevet da bismo tako očuvali posteljinu čistom. Ipak, brojni lekari, izgleda, ne slažu se sa pravilima kojima nas uče majke i bake, a portal Srećna republika otkriva vam zašto. 

Naime, kako se prenosi putem društvenih mreža, nameštanje kreveta odmah nakon uđenja dovodi do upravo suprotnog efekta od onoga što su nam pričale majke i bake. Kada namestimo krevet, broj grinja se ne smanjuje zbog naše toplote koja ostaje u krevetu. Iz tog razloga treba da otvorimo prozor na sat vremena, pa tek onda da namestimo posteljinu.

- Ako pospremiš krevet odmah ujutro zarobićeš grinje koje su se skupile preko noći. Ovi mikroskopski predatori, manji od milimetra, hrane se ljudskom kožom i žive u vlažnim okruženjima. Kad noću spavamo, tela nam postaju topla i znojava i postaju primarne mete ovih napasti. A potom ostavljaju izlučevine koje mogu izazvati alergije i astmu. Zato ako namestiš krevet odmah ujutro zarobićeš svu tu vlagu i omogući ćeš lep dom milionima predtora koji vas smetaju- rekao je doktor Rej na tiktoku.

Komentari (0)