Zasadite jaje!

ZASADITE JAJE U BAŠTU! Rezultati će vas oduševiti!

Postoje jeftiniji i zdraviji načinI da nahranite vašu zemlju i učinite biljke srećnijim!

01.12.2021 20:39

ZASADITE JAJE U BAŠTU! Rezultati će vas oduševiti!
pexels.com

Baviti se baštovanstvom danas može biti jako skupa rekreacija za većinu ljudi. Đubrivo mnogo košta, posebno zbog previše hemije koja se danas koristi da se poboljša kvalitet zemljišta. Ipak, samo zato što je đubrivo skupo i puno hemikalija ne treba da odustanete od baštovanstva.

Postoje jeftiniji i zdraviji načini da obogatite zemljište. Jedan od njih je da zakopate jaje u zemlju i pustite vaše biljke da same uzmu sve što im je potrebno. Međutim, logično je da ćete možda ipak želeti da to jaje i pojedete, te vam preporučujemo da pokušate samo sa korom jaja jer ona u sebi sadrži sve što jednoj biljci može da bude potrebno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fejj (@fejjeffery)

Takođe, koru od jaja možete koristiti i kao slatke male vaze za male biljke. Sve što treba da uradite jeste da probušite vrh jaja, prosvete jaje iz kore i u nju posadite biljčicu. 

Sličan efekat možete da postignete i sa kafom, koju i vi sami sigurno obožavate. Kafu polijte toplom vodom i ostavite tako tri dana, a zatim to prospite po zemlju. Vaše biljke biće vam zahvalne na energijskom busteru koji ste im dali. 

pexels.com

Biljka u kori jaja

 

Ako volite banane, budite sigurni da ih vole i vaše biljke, ali dok vi ušivate u samoj banani, one će uživati u kori. Iseckajte koru banane na sitne delove i zasadite ih u zemlju. Vaše biljčice će biti srećne i porašće velike i jake. 

Šta još može da bude dobro đurivo pogledajte u videu iznad ovog pasusa. Pišite nam šta vi koristite da usrećite vaše biljke.

Komentari (0)