SAMO POZITIVNO

OVO IZBACITE IZ KUĆE: 7 stvari koje privlače nesreću

Vrlo često nismo ni svesni da nam neki obrasci ponašanja ili čak i uobičajene stvari u našem domu isisavaju energiju ili naše okruženje pune negativnim vibracijama. Portal Srećna Republika vam donosi 7 jednostavnih saveta kako da pročistite dom od „otimača energije“ i ponovo uspostavite balans i blagostanje.

29.11.2021 15:15

OVO IZBACITE IZ KUĆE: 7 stvari koje privlače nesreću
pexels.com

Ukoliko želite da podignete vibraciju svog životnog prostora i obezbedite optimalan protok životne energije kroz njega, poslušajte ove savete Feng Shui eksperata i svedočite čudu u sopstvenom domu.

1. Prljava odeća u uglu sobe

Ovo je jedna od prvih stvari na koju Feng Shui stručnjaci upozoravaju kada je primate u kući. Možda jeste najlakše nabacati prljavu odeću na pod u uglu sobe, ali trebalo bi znati da se na tom mestu odliva i pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da u svakom domu postoji prostor gde se odlaže prljava garderoba za pranje, najbolje je da za to imate korpu i to u dvorištu, mnogo bolje nego da prljave čarape skladišitite po ćoškovima sobe.

2. Cipele poređane ispred vrata

pexels.com

Cipele ispred vrata

Bez obzira ispred kojih vrata u domu su poređane, cipele su pravi “energetski usisivači” pogotovo ako su prljave. Držite ih zatvorene unutar ormara ili cipelarnika.

3. Hrpa starih novina, časopisa, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće ili ih skupljajte negdje u ostavi i dajte za reciklažu čim ih pročitate, savetuju Feng Shui stručnjaci. Ukoliko sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili u nekom ćošku sobe. Ovi predmeti doneće vam lošu energiju ukoliko su razbacani po prostoru, savetuje portal atma.hr.

pexels.com

Stare knjige

4. Iskrivljeni ili okrnjeni tanjiri, posude i čaše

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju onome koji ga koristi, tvrde Feng Shui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego što koristite skup ali oštećen komplet. Korišćenje ovakvog posuđa može negativno uticati na karijeru ili finansije.

 

 

5. Prazne tegle od pirinča, soli i šećera

pexels.com

Prazna staklarija

Svima nama se događa da nam zalihe najneophodnijih namirnica ponestanu, međutim Feng Shui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim teglama u kuhinji negativno utiču na sreću i sklad u porodici.

6. Mesto za sedenje ili spavanje vam se nalazi ispod grede 

pexels.com

Krevet ispod grede

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koje često viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja znajte da su strele negativne energije usmerene ka vama, objašanjavaju Feng Shui stručnjaci.

7. Skromne porcije na tanjiru

pexels.com

Pirinač na tanjiru

Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo se posebno odnosi na pirinač. Po Feng Shui načelima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja. Ukoliko vam pretekne pirinča, ne bacajte ga, već ga dajte je kućnim ljubimcima, komšijama ili pozovite goste na rižoto.

Pogledajte i video ispod za još korisnih Feng Shui saveta o uređenju doma.

Komentari (0)