Neverovatna promena

IMATE MALI STAN?! Evo kako da postignete da izgleda VEĆE!

Mnogi ljudi koji žive u malom stanu trude se da on izgleda vizualno veće!

20.11.2021 16:53

IMATE MALI STAN?! Evo kako da postignete da izgleda VEĆE!
pexels.com

Kada živite u malom stanu suočavate se sa velikim problemima. Od nedostatka mesta, do toga da izgleda kao da je prenatrpan, šta god da radite jednostavno ne možete da ga sredite onako kako ste zamislili. Zato smo rešili da vam olakšamo i da vam pomognemo da vaš mali stan izgleda vizualno veće!

Različiti zidovi

Birajte belu boju, ali i sve pastelne boje za krečenje zidova. Kada se odlučite za krečenje potrebno je da imate u vidu da će zidovi različite boje stvoriti iluziju da vam je stan veći nego što jeste. Igrajte sa se bojama, senčite i budite kreativni. Što ste vi kreativniji, to će vaš stan izgledati veće.

Sa druge nemojte zaboraviti da sredite i plafon. Kada plafon ukrasite šarama i slikama ljudima on privlači pažnju i onda se vaš kutak u trenutku pretvara u pravo balsku dvoranu.

Takođe, obratite pažnju da svetli zidovi budu u kontrastu sa tamnim podovima jer će to vizualno otvoriti prostor.

Odvojite nameštaj od zidova

Prilikom dekorisanja enterijera, velika greška je priljubiti krupan nameštaj uz zid, jer se na taj način vizuelno smanjuje prostorija. Kauč, fotelje i druge kabaste predmete odvojite malo od zidova i tako ćete učiniti da vaša soba izgleda vizualno veće, s obzirom da ćete ostaviti prostor za senku koja će dati veću vizualnu dubinu sobi.

Ako na sve to još i zanemarite zavese, te dopustite da u sobu ulazi prirodno svetlo bez ometanja, vaša soba izgledaće osta veće i osećaćete se mnogo manje klaustrofobično.

Ogledala

Što više ogledala to bolje! Osim što može biti veoma praktično da imate dosta ogledala u kući, vaš stan ovaj detalj činiće mnogo većim. Naime, refleksija ogledala čini će da barem vizualno izgleda kao da je vaš stan prostraniji nego što realno jeste!

Rasveta pravi značajnu razliku

Postavka rasvete u prostoru igra veliku ulogu i može da učini da on izgleda mnogo veće. Najbolje je osvetliti enterijer sa više izvora svetlosti i postaviti ih u uglove prostorija. Podne lampe koje bacaju svetlost ka plafonu daju utisak većeg prostora.

Komentari (0)