Manji račun za struju

VELIKA UŠTEDA! Evo kako da zagrejete kuću, a smanjite račun za struju!

Donosimo vam načine da vam u toku zime uvek bude toplo, a da račinu za struju budu manji!

18.11.2021 15:42

VELIKA UŠTEDA! Evo kako da zagrejete kuću, a smanjite račun za struju!
pexels.com

Zima je prelepo godišnje doba. Uz sneg, toplu čokoladu, klizanje i raznobojne kape, rukavice i šalove, mnogi obožavaju da provode dane napolju i da se smeju kao deca, međutim zima ima i svoje mane, posebno iz ugla odraslih osoba. Gužve u gradu izazvane poledicom, tmurniji i kraći dani i naravno činjenica da nikada ne možeš dovoljno dobro da zagreješ kuću, te da računi za struju idu do nenormalnih veličina.

Rešili smo da barem deo negativnih posledica zima otklonimo i da ostavimo samo one lepe stvari kod zime tako da u njoj zauvek možete da uživate kao kad ste bili dete. Nudimo vam nekoliko predloga kako da vam toplota ostane u kući i da smanjite račune za struju.

Tepih, tepih i samo tepih

Možda ste ljubitelj golih podova, ali ne možete osporiti da je mnogo toplije hodati po tepihu. Uz veliki izbor tepiha kakav danas imamo na svakom ćošku ne bi trebalo da nađete neki koji će biti baš savršen za vaš dom. Može biti čupav ili potpuno jednostavan, nije ni bitno, poenta je pločice pokrijete nečim i tako sačuvate toplotu u vašem domu, iznenadićete se koliko će vam biti lepše i nikada se više nećete smrzavati.

 

 

Aluminijumska folija iza radijatora

Da, dobro ste pročitali. Iza radijatora stavite aluminijumsku foliju koja će zadržati toplotu umesto da joj dozvoli da izađe kroz zidove. Možete koristiti klasičnu kuhinjsku aluminijumsku foliju, ako je kvalitetna ili kupiti posebnu foliju koja je namenjena baš za to. Za šta god da se odlučite bitno je samo da vam neće biti hladno i da ćete rešiti veliki broj problema tako.

Izolacija prozora i vrata

Koliko ste puta primetili da vam kroz prozor ulazi hladnoća? Sigurno ste tražili milion načina da to sprečite. Mi vam preporučujemo da nađete majstora koji će vašim prozorima dodati još nekoliko slojeva stakla. Što više slojeva stakla imate to će vam biti toplije. Međutim, ukoliko vam je to preskupo postoji i jeftinije rešenje. Možete jednostavno kupiti komplet folija za prozore i tako ih dodatno izolovato.

 

 

Koliko god da posvećujemo pažnju prozorima, toliko zaboravljamo na vrata. Često baš kroz vrata toplota izlazi iz našeg doma, a da mi to ni ne primetimo. Zato vam preporučujemo da stavite nešto na dno vrata što će sprečiti toplotu da nađe put napolje.

Police iznad radijatora

Osim što ćete dobiti dodatan prostor za onaj stvari koji nam je svima uvek prekopotreban, sprečićete toplotu da se penje u vis. Naime, pravilo da topao vazduh ide gore, zaista je tačno, a ponekad to ume da napravi velike probleme jer vam u vašoj neposrednoj blizini ostaje hladan vazduh. Stavljanjem polica iznad radijatora toplota iz njih ostače u visini vas i nikad vam više neće biti hladno.

 

 

Komentari (0)