Što je frižider stariji, sve češće se dešava da se nagomilava led. A posle toga, zna se šta vas, odmrzavanje, vađenje svih namirnica i detaljno čišćenje. I tako do narednog puta. Međutim, od velike koristi može da vam bude prost trik sa uljem.
Naslage leda u frižiderima nastaju usled viška vlage i tečnosti. Da biste ih izbegli, važno je da se pobrinete da su svi prehrambeni proizvodi u kesama dobro zatvoreni i pravilno upakovani, a takođe i da budu adekvatno uskladišteni u zamrzivaču.
Ako niste jedan od vlasnika frižidera sa "no frost" tehnologijom, led ostaje stalan problem.
Kako biste sprečili nakupljanje leda na zidovima frižidera, preporučuje se da uređaj redovno očistite, odnosno odmrznite. Nakon što ste temeljno očistili frižider i zamrzivač, važno je da osušite sve unutrašnje površine i lagano ih premažete uljem.
Ovaj postupak može da značajno uspori formiranje novog leda, prenosi dominvrt.si.
Važno je i da vodite računa na kojoj temperaturu čuvate hranu.
Prema rečima stručnjaka, maksimalna temperatura za čuvanje namirnica je 4 stepena, sve preko toga nije dobro. Već na 8 stepeni dolazi do razvoja bakterija čime rizikujete ne samo da vam se namirnice pokvare, već i da dobijete trovanje hranom ukoliko ih upotrebite.
Ne treba zaboraviti da temperatura može varirati od police do police. Što je polica viša to je i temperatura viša, pa na gornjim policama držite namirnice koje nisu lako kvarljive.
Suvo meso, ostatke ručka, krem torte ili bilo šta drugo što ne treba da se čuva na gornjim policama. Donje police treba da budu rezervisane za sirovo meso i morske plodove, a voće i povrće držite u posebnim fiokama.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)