Tetka Saveta

STAVITE KRIŠKU LIMUNA U VODU U KOJOJ KUVATE JAJA I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DOGODITI: Trik koji rešava veliki problem (VIDEO)

Svi se pitaju zašto ranije nisu saznali za ovaj metod.

11.10.2024 06:50

STAVITE KRIŠKU LIMUNA U VODU U KOJOJ KUVATE JAJA I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DOGODITI: Trik koji rešava veliki problem (VIDEO)
Schutterstock

Koliko puta vam se dogodilo da kuvate jaja, a potom se desi jedna od dve standardne stvari, ili ljuska pukne još u šerpi ili vam pola jajeta otpadne kada ga oljuštite? Verovatno ste mnogo puta prošli kroz te muke, a da niste znali da samo jedna kriška limuna može da reši ovaj problem?!

Trik za savršena kuvana jaja ne može biti jednostavniji: zajedno sa njimaa u vodu stavite jednu ili dve kriške limuna. Potom sve odradite standardno - sačekajte da voda proključa i ostavite jaja onoliko minuta koliko ste planirali. Zatim ih dobro ohladite u hladnoj vodi i na kraju oljuštite.

A zahvaljujući limunu, po prvi put nećete imati problema i ljuska će skoro sama otpasti.

Postoji još jedan provereni način: Pre nego što jaja stavite u hladnu vodu pre kuvanja, četkicom po njima nanesite sok od limuna. Ostatak postupka je isti kao i u prethodnom slučaju i ljuska će se brzo skinuti.

Ljudi koji su isprobali ovaj trik kažu da zaista "radi".

Postoji i treći, malo drugačiji način: Kada se jaja skuvaju, izvadite limun i šerpu sa jajima nekoliko puta protresite energično levo-desno, Ljuska će uglavnom otpasti sama, a tamo gde je ostala, brzo će se skinuti.

Zbog toga, pre nego što počne sezona slava, isprobajte neku od ovih opcija i proverite je u praksi. Ništa vas ne košta, zar ne?  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)