Tetka Saveta

ZA 2 MINUTA SKIDA FLEKE S ODEĆE! Ovo je trik koji morate probati! (VIDEO)

Postupak ne može biti jednostavniji.

01.10.2024 14:45

ZA 2 MINUTA SKIDA FLEKE S ODEĆE! Ovo je trik koji morate probati! (VIDEO)
Schutterstock

Svakodnevno šminkanje može ponekad da ostavi "posledice", a najčešće su to iritantne mrlje na odeći, pre svega od karmina ili pudera. Realno, jedino rešenje je da odeću potopite u vodu i neko sredstvo za uklanjanje fleka i nadate se da će one nestati, što se, međutim, ne dešava baš u svakom slučaju. Ali, ne brinite, rešenje postoji i vašim mukama je kraj. Njega je svim korisnicima TikToka, ali i ostalih društvenih mreža, otkrila Šantel Mila, koja je poznata po objavljivanju viralnih snimaka o čišćenju.

Rešenje koje Šantel predlaže ne može biti jednostavnije: mrlje prvo poprskajte penom za brijanje i ostavite 10 minuta, a posle ih dobro istrljajte četkom ili krpom.

Na kraju odeću operite u mašini za veš, kao i uvek, i to je to, mrlje su nestale. 

@mama_mila_ The stain removal hack makeup artists swear by 🙌 #laundryhacks #hometips #homehacks ♬ Betty (Get Money) - Yung Gravy

Očekivano, oduševljeni komentari su se nizali.

- Vi ste pravi superheroj! Imam toliko mrlja od šminke na mojoj odeći svetlih boja, i dosad nisam imala ideju kako da ih uklonim - napisala je jedna od komentatorki.

Takođe, Šantel je otkrila i najbolji način za uklanjanje mrlja od znoja sa odeće.

Da bi napravila magični sprej ona koristi kombinaciju hidrogena i deterdžena za sudove u odnosu 2:1. Potom dobijenu tečnost sipa u bocu sa raspršivačem i nanese je na fleke da odstoji 10 minuta. Sprej odmah uklanja mrlje, pa je na kraju samo doveljno odeću oprati na uobičajen način.

Mada se ovaj metod najčešće koristi za beli veš, Šantel navodi da korišćenje troprocentnog hidrogena i kraće vreme natapanja, mogu da budu veoma korisni i za obojeni veš.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)