Tetka Saveta

POTOPITE LIMUN U TEGLU S VODOM, STAVITE JE U FRIŽIDER I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DESITI: Trik koji čuva svežinu do tri meseca!

Prosto rešenje koje garantuje produžen rok trajanja.

30.09.2024 05:14

POTOPITE LIMUN U TEGLU S VODOM, STAVITE JE U FRIŽIDER I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DESITI: Trik koji čuva svežinu do tri meseca!
Schutterstock

Limun uvek treba da imate u kući, ali koliko puta vam se dogodilo da zaboravite na njega, i taman kad vam zatreba, vi shvatite da je oseušen i neupotrebljiv. Ali, postoji način da limun ostane svež i do tri meseca.

Zvuči nemoguće, ali jedna od korisnica Tik Toka je objasnila da je sve što treba da uradite da napunite teglu sa vodom, u nju ubacite limunove i stavite u frižider.

Kada vam zatreba, izvučete limun iz tegle, i tako oni stalno ostaju sveži.

Veličina posude i broj limunova zavise od vas i kapaciteta vašeg frižidera.

Kao i ostali citrusi, i limun možete u kući koristiti na mnogo načina.

 

@healthylittlepeach This kitchen HACK is a total game changer when storing lemons. If you use this method, they can last up to 4 full weeks #hacks #lemonhacks #kitchenhacks #foodstoragetips #foodhacks #lifehacks #easyhacks #easyhack ♬ original sound - Mac

 

A jedan od saveta je i da ga ubacite u mašinu za pranje sudova.

Savet je da na gornju policu mašine za sudove stavite polovinu limuna i pustite mašinu da radi na regularnom programu koji i inače koristite.

Limunska kiselina čisti kamenac i osvežava mašinu, a sudove ostavlja izuzetno čistim i blistavim.

Šantel, koja je predložila ovaj trik, je napomenula da se koriste isključivo već iskorišćene kriške limuna, bez semenki, jer semenke mogu da se zaglave u cevima i da naprave problem.

Njen predlog je da ovaj trik koristite povremeno, a ne svaki put kada perete sudove. Veruje se da kiselost utiče na gumu u mašini.

Ljudi koji su isprobali ovaj način pranja, kažu da definitivno daje rezultate, kao i da posuđe sjajno miriše.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)