Tetka Saveta

KAKO DA SE RIBA NE RASPADNE TOKOM PRŽENJA I KUĆA NE USMRDI: Provereni trikovi profesionalnih kuvara koji uvek uspevaju

Pripremljena na ovaj način biće savršeno hrskava i neće upiti višak ulja.

10.09.2024 10:15

KAKO DA SE RIBA NE RASPADNE TOKOM PRŽENJA I KUĆA NE USMRDI: Provereni trikovi profesionalnih kuvara koji uvek uspevaju
Schutterstock

Riba je najzdravoje meso koje ljudi mogu konzumirati, međutim većina srpskih domaćica izbega da je priprema jer je vrlo pipav i zahtevan posao. Većina njih pre prženja ribu uvalja u brašno, pa se ono zalepi za dno tiganja, a meso raspadne.

Uz to prilikom pripreme ribe sigurno ćete usmrdeti ne samo kuhinju već celu kuću, a miris neće moći da se izvetri danima. Upravo zbog svih ovi razloga mnoge domaćice izbegavaju pripremu ribe.

Saveti profesionalaca

Da li ste se ikad zapitali kako je moguće da u ribljem restoranu svako parče ribe bude savršeno pečeno, a neprijatan miris gotovo da se ni ne oseća iako svakodnevno prže i pripremaju velike količine ribe.

Postoje trikovi koje koriste profesionalni kuvari kako bi sprečili njeno raspadanje, ali i neprijatan miris prilikom prženja i pohovonja ribe.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tengz (@foodieteng)

Kako bi svako parče, posebno fileta koji su vrlo osetljivi jer nemaju kosti ostalo savršeno, profesionalni kuvari savetuju da pre pripreme potopite ribu u rastvor vode i soka od jedne četvrtine limuna. Ova mešavina će sprečiti stvaranje jakog mirisa prilikom prženja. 

Umesto običnog brašna za pohovanje kuvari koriste gustin ili kukuruzni skrob koji će napraviti zaštitni omotač oko ribe, pa se neće raspasti prilikom prženja. Uz to će riba biti savršeno biti hrskava, a neće upiti ni kap viška ulja.

Da biste izbegli da usmrdite kuhinju i ostatak kuće prilikom pohovanja ili prženja ribe, svaet je da u manju šerpicu sipate jabukovo sirće koje će se kuvati nalaganoj vatri i polako isparavati sve vreme dok spremate ribu. Jabukovo sirće će neutralistati miri pržene ribe.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)