Tetka Saveta

PRŽITE RIBU I SVE SE NEPRIJATNO OSEĆA? Treba vam samo 1 namirnica koju svaka srpska kuća ima i problem je rešen!

Problem se lako rešava, a vaš obrok će biti još ukusniji!

07.06.2024 10:20

PRŽITE RIBU I SVE SE NEPRIJATNO OSEĆA? Treba vam samo 1 namirnica koju svaka srpska kuća ima i problem je rešen!
myViewPoint / Alamy / Alamy / Profimedia

Riba, poznata po svojim brojnim zdravstvenim beneficijama, često nije omiljeni izbor u mnogim domaćinstvima zbog jednog problema - intenzivnog i neprijatnog mirisa koji ostavlja tokom pripreme. No, rešenje za ovaj problem pruža jednostavan trik koji otkrivaju iskusni kuvari.

Kada se riba sprema za obrok, često je potrebno značajno vreme za prženje. Međutim, ono što čini ovaj proces još neprijatnijim jeste širenje neprijatnog mirisa po celoj kući, koji se može zadržati i danima nakon što je obrok završen.

U svetlu ovog problema, iskusni kuvari otkrivaju trikove koji ne samo da su korisni u profesionalnim kuhinjama, već su prilagođeni i za male domaćinske kuhinje.

Trik rešava neprijatan miris, a poboljšava ukus

Jedan od ovih trikova koji se izdvaja je trik za prženje ribe bez neprijatnog mirisa. Ovaj trik ne samo da će eliminisati neprijatan miris ribe, već će poboljšati i njen ukus, čineći je hrskavom spolja, a sočnom iznutra.

Kako primeniti ovaj trik? Recept je jednostavan - potrebno je sipati 100-125 ml mleka u tiganj i dobro ga zagrejati. Zatim dodajte ribu i pržite je, povremeno je okrećući na obe strane.

Shutterstock

Treba vam ovo ako pržite ribu

Na taj način, riba će zadržati svoju sočnost, a neprijatan miris će nestati, ostavljajući iza sebe samo miris hrskave i ukusne ribe. Za one koji preferiraju posne obroke, mogu koristiti posnu verziju mleka kao zamenu, poput bademovog mleka.

Ovaj jednostavan trik može transformisati iskustvo pripreme ribe kod kuće, čineći je pristupačnijom i prijatnijom opcijom za celu porodicu.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)