Ako ste ljubitelj mlevenog mesa, sigurno ste bili bar jednom u stuaciji da probate da napravite ćevape ili kebab. Sve ste uradili kako treba, ali meso je počelo da se odvaja, i od duguljastog oblika, dobili ste neupotrebljive kuglice mesa.
A stvari su još komplikovanije ako pripremate roštilj sa prijateljima.
Međutim, kao i za sve ostalo, n ainterenetu može da se pronađe rešenje i za ovaj problem, a tajna se, pomalo iznenađujuće krije u plastičnoj flaši.
Šta treba da uradite?
Uzmite veliku plastičnu flašu i prescite je na pola.
Pripremite mleveno meso, i kada to uradite sipajte ga u polovinu flaše sa čepom.
Ovu polovinu stavite na obrnutu teglu i to je to.
Skinite čep i plastičnu flašu polako gurajte nadole. Dok to radite kroz dušnik flaše ugurajte štapić za ražnjiće i meso će se savršeno obmotati oko njega.
Na taj način ćete dobiti savršeni kebab koji potom možete urolati u sir, ili ga samo ispeći na roštilju.
Ne zaboravite koliko je važno da očistite rešetku roštilja.
Svako ko je barem jednom čistio rešetku za roštilj zna koliko je to zahtevan i naporan posao. Još ako je niste očistili od prethodne sezozne eto problema kako da ukolonite skorelu masnoću koja se zalepila za rešetku.
Pre nego što posegnete za hemijskim sredstvima Kris Barnet, stručnjak za čišćenje podelio je neobičan trik kako možete očistiti roštilj uz pomoć piva.
- Čista rešetka na roštilju je neophodna, jer će omogućiti brže i bolje pečenje mesa, a vas zaštiti od bakterija koje mogu da dospeju na meso. Korišćenje piva za čišćenje roštilja je odličan mali trik ako nemate na raspolaganju sredstvo za čišćenje rerne. Kiselost piva pomaže u razbijanju masti i hrane koja se nalazi na vašem roštilju i olakšava čišćenje - rekao je on.
Komentari (0)