Tetka Saveta

KAKO SMRŠATI BEZ ODLASKA U TERETANU: Bez sprava i tegova imaćete liniju iz snova! (FOTO)

Nije vam potreban čak ni lični trener, niti komplikovane sprave.

03.04.2024 14:15

KAKO SMRŠATI BEZ ODLASKA U TERETANU: Bez sprava i tegova imaćete liniju iz snova! (FOTO)
Shutterstock

Kada razmišljamo o vežbanju, obično nam na pamet padaju teretane, trčanje ili sklekovi. Međutim, postoji jednostavan način da uključite fizičku aktivnost u svoj svakodnevni život, a to je obavljanje kućnih poslova. Primera radi krečenje zidova, čišćenje kuće i uređenje dvorišta mogu postati deo vaše fitnes rutine.

Započnite dan ciljanim obavljanjem nekoliko kućnih poslova i pretvorite svoj dom u lični fitnes centar. Krečenje zidova, čišćenje i uređenje ne samo da će vam pomoći da svoju kuću održavate urednom, već će vam omogućiti i da sagorite kalorije, ojačate mišiće i poboljšate opšte zdravlje. Dakle, nema više izgovora, vreme je da kombinujete udobno sa korisnim i započnete kućnu fitnes rutinu već danas.

shutterstock.com

Čišćenje kuće topi kalorije

Bojenje zidova 

Bojenje zidova nije samo način da osvežite prostor, već i odličan trening za celo telo. Držanje četke ili valjka za boju angažuje mišiće ruku i ramena, dok se ujedno aktiviraju mišići trupa. Hodanje napred-nazad i savijanje kolena aktivira mišiće nogu. Kombinacija ovih pokreta čini farbanje zidova iznenađujuće zahtevnim za mišiće celog tela. Čak i samo hodanje dok pripremate prostoriju za bojenje doprinosi sagorijevanju kalorija. Osim što ćete osvežiti dom, ojačaćete mišiće i poboljšati raspoloženje.

Čišćenje kuće

Čišćenje kuće može biti mnogo više od običnog posla. Usisavanje, brisanje prašine i ribanje podova zahtevaju ponavljajuće pokrete koji ojačavaju mišiće nogu, ruku i stomaka. Dodavanjem čučnjeva ili pokreta ruku tokom čišćenja možete dodatno aktivirati mišiće i povećati intenzitet treninga. Dakle, sledeći put kada čistite, razmislite o tome kao o prilici za dobro znojenje i novu vrstu treninga.

Shutterstock

Sređivanje bašte je još jedna vežba za telo

Uređenje dvorišta

Ako imate vrt ili dvorište, briga o biljkama, košenje trave i slične aktivnosti mogu vam pružiti sjajnu priliku za vežbanje na otvorenom. Košenje trave, kopanje i sađenje biljaka aktivira celo telo, pružajući vam priliku za fizičku aktivnost u udobnosti vlastitog doma. Osim jačanja mišića, boravak na otvorenom uz fizičku aktivnost pruža dodatne koristi za mentalno zdravlje i opuštanje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)