Tetka Saveta

VIŠE NE PEGLAM VEŠ OD KADA SAM OVO OTKRILA: Trik naših baka koji će vam uštedeti vreme (FOTO)

Isprobajte ovaj savet već danas.

25.03.2024 13:40

VIŠE NE PEGLAM VEŠ OD KADA SAM OVO OTKRILA: Trik naših baka koji će vam uštedeti vreme (FOTO)
shutterstock.com

Kućni trikovi zaista mogu olakšati naše živote i uštedeti nam vreme. Dok smo nekada usvajali ove trikove od naših majki i baka i prenosili ih kroz generacije, u moderno doba su svuda oko nas, čineći život mnogo jednostavnijim. Društvene mreže su izvor za svakodnevne kućne trikove i preporuke, pri čemu su najpopularniji oni koji se tiču veša. Pitanja o tome kako brže osušiti veš, kako osigurati da se odeća ne ošteti prilikom pranja, i kako je održati mirišljavom su među najčešće pretraživanim upitima na internetu.

Kako da odeća bude ne bude pogužvana bez peglanja

Jedna influenserka koja se bavi ovom temom je Zrinka. Na svom profilu "Zrinka Klinka" deli razne savete i preporuke, od kojih je jedna izazvala najviše reakcija. U pitanju je trik koji pomaže da odeća izgleda kao da je ispeglana, a da se uopšte ne koristi pegla.

-Od kako sam saznala za ovaj trik, nisam koristila peglu za veš. Čim mašina završi program, protresem mokri veš, izravnam ga rukom i uredno složim. Ostavim ga tako oko pola sata, pa ga onda okačim na štrik. Odeća izgleda kao da je peglana satima - objasnila je Zrinka u videu na svom Fejsbuk profilu.

Njen video je dobio četiri hiljade lajkova, a brojne žene u komentarima su potvrdile da ovaj trik zaista funkcioniše. Neki od njenih pratilaca su istakli da je to stari trik naših baka i da ga koriste već 40 godina. Važno je, napominju, dobro izravnati rukom da bi trik uspeo.

shutterstock.com

Kako da se veš ne zgužva

Trikovi za domaćinstvo koje će vam uštedeti vreme

KAKO OSVEŽITI JASTUK BEZ PRANJA:

Na Instagramu se pojavio genijalni trik za održavanje jastuka čistim i svežim. Naime, sve što je potrebno je mašina za sušenje veša i njena visoka temperatura. “Eksplozija” toplog vazduha u mašini za sušenje veša će navodno uništiti sve bakterije u jastuku za samo 20 minuta, ostavljajući ga svežim i čistim. Međutim, važno je napomenuti da ovaj savet nije primenljiv na jastucima od memorijske pene. Žena koja je podelila ovaj trik na Instagramu preporučuje da zamenite jastuk najmanje jednom u dve godine. Ako jastuk više ne pruža adekvatnu podršku i postane “grudvast”, vreme je da kupite novi. 

 

 

OČISTITE PROZORE BEZ MRLJA

Stručnjaci tvrde da je za čiste prozore, bez tragova, potrebno samo dva sastojka koji se svakodnevno koriste u kuhinji. Mešavina vode i belog sirćeta u razmeri 1:1, koju možete staviti u bočicu sa sprejom, predstavlja najlakši način nanošenja. Ovo je netoksično rešenje, koje "garantuje odmah vidljive rezultate.

Efikasnost vašeg čišćenja nije samo u upotrebljenoj mešavini već i u primenjenoj tehnici. Uvek čistite po sekcijama i brzo osušite da biste izbegli stvaranje novih tragova.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)