Tetka Saveta

TRIKOVI KOJI ĆE VAM BITI OD NEPROCENJIVE KORISTI NA PUTOVANJIMA: Naučite kako da vas ne pokradu! (VIDEO)

Devojka koja često putuje podelila je pet tajni koje obavezno sprovodi u delo kad uđe u hotel

22.03.2024 17:35

TRIKOVI KOJI ĆE VAM BITI OD NEPROCENJIVE KORISTI NA PUTOVANJIMA: Naučite kako da vas ne pokradu! (VIDEO)
Shutterstock, Tanjug/AP

Odlazak na putovanje zahteva temeljne pripreme, međutim više od toga svakoga od nas brine na kakvom će mestu odsesti ukoliko je hotel u pitanju i koliko je siguran. Budući da se dešavaju neprijatne situacije i provalnika ima na svakom koraku, trebalo bi biti na posebnom oprezu, naročito kad boravimo u nepoznatom okruženju, a sa sobom nosimo neke skupocene i vredne stvari.

shutterstock.com

Koliko god se osećali bezbedno mnogi sa velikim oprezom borave u hotelu

Influenserka Natalija Berestovskaja podelila sa svojim pratiocima na Instagramu šta radi čim uđe u hotelsku sobu kako bi se zaštitila od potencijalnih krađa.

Mnogi se sećaju scene iz filma u kojoj Mel Gibson stavlja staklenu flašu na vrata kako bi lakše čuo provalnika ako bi pokušao da uđe. Istu metodu koristi i ova žena, samo što umesto flaše stavlja metalni novčić koji će zveckanjem dati do znanja da se neko uhvatio za kvaku.

Tamo gde postoje rupice i otvori u hotelskoj sobi, Natalija je stavila belu lepljivu traku, pod pretpostavkom da se u nekoj od tih rupica može nalaziti kamera.

 

 

Takođe, podelila je još jednu genijalnu ideju za čuvanje novca, nakita i dokumenata. U čistu pelenu za bebe spakovala je sva dokumenta i stvari od vrednosti, a onda je zatvorila pelenu tako da izgleda kao da je iskorišćena.

Budući da se bakterije najviše zadržavaju na daljinskim upravljačima, ona je u snimku pokazala kako ih je najjednostavnije eliminisati. Uzela je vlažne maramice i njima dobro istrljala daljinski upravljač za slučaj da tokom odmora poželi da uključi TV.

Na kraju, prišla je ogledalu i prislonila svoj prst kako bi ostavila otisak, a ljudi su u komentarima objasnili kako je to znak da je bila tu u slučaju nekih krađa i opasnih situacija. 

Mnogi su u komentarima ostavili poruku zahvalnosti za podeljene savete koji će, kako su se složili, olakšati boravak u hotelu. Drugi su, pak, ovakav vid opreza okarakterisali kao "paranoju". Ali, sigurni smo da će se setiti šta je influenserka Natalija preporučila čim prvi put ove godine budu spakovali kofere i krenuli na odmor...

BONUS VIDEO:

Komentari (0)