Tetka Saveta

ZBOG OVIH NESMOTRENIH GREŠAKA DOLAZI DO KVARA FRIŽIDERA: Na 2 stvari dobro obratite pažnju! (FOTO)

Saveti stručnjaka zlata vredan.

18.03.2024 19:10

ZBOG OVIH NESMOTRENIH GREŠAKA DOLAZI DO KVARA FRIŽIDERA: Na 2 stvari dobro obratite pažnju! (FOTO)
shutterstock.com

Frižider je neophodan uređaj u svakom domaćinstvu, ali se često zanemaruje njegovo pravilno održavanje. Jedan ključni aspekt održavanja frižidera je razmatranje njegovog postavljanja u kuhinji. Postavljanje blizu izvora toplote, kao što su radijatori ili šporeti, može značajno uticati na njegovu potrošnju energije. Toplota koju emituju ovi uređaji primorava frižider da više radi kako bi održao željenu temperaturu, što na kraju dovodi do povećane potrošnje energije.

shutterstock.com

Pravilan položaj frižidera u kuhinji

Stvaranje prostora za cirkulaciju vazduha

Važno je ostaviti nekoliko centimetara prostora između frižidera i okolnih ormarića ili kuhinjskog nameštaja kako bi se osigurala pravilna cirkulacija vazduha. Ova praznina omogućava prolaz vazduha, sprečavajući pregrevanje motora frižidera. Takođe, pružanje dovoljno prostora iza uređaja je ključno. Minimalno dvadeset centimetara između zadnjeg dela frižidera i zida je neophodno kako bi se sprečio kvar uređaja.

unplash

Nemojte pretrpavati frižider, savetuju stručnjaci

Optimizacija skladištenja u frižideru

Način na koji punite frižider takođe utiče na njegovu efikasnost. Pretrpavanje ili stavljanje vruće hrane unutra, može uzrokovati preopterećenje kako bi se održala postavljena temperatura. Pravilna organizacija polica u frižideru i pažljivo postavljanje predmeta mogu doprineti njegovoj optimalnoj performansi i energetskoj efikasnosti.

Pažljivim postavljanjem frižidera u kuhinji i razmišljanjem o okolini, možete osigurati da radi efikasno i troši minimalnu energiju. Ova jednostavna uputstva mogu dovesti do dugoročnih koristi u pogledu uštede energije i dugovečnosti uređaja.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)