Tetka Saveta

OČISTITE PROZORE BEZ MRLJA: Ne trebaju vam skupi sastojci, a rezultat će vas oduševiti (FOTO)

Uživajte u progledu iz toplog doma.

14.03.2024 14:05

OČISTITE PROZORE BEZ MRLJA: Ne trebaju vam skupi sastojci, a rezultat će vas oduševiti (FOTO)
shutterstock.com

S dolaskom proleća vreme je da osvežimo dom i pripremimo ga za novu sezonu. Smenjivanje sunca i kiše može uticati na naše raspoloženje i mrzovolju za mnoge stvari pa i seđivanje kuće. Ipak, ne dopustite da vas prolećno sunce iznenadi. Ima li lepšeg buđenja od pogleda kroz prozor na prelepu rascvetalu prirodu? Da biste mogli da uživate u ovom osećaju, važno je da uklonite sa stakala prozora sve one mrlje natale nanosima kišnih kapi. 

Stručnjaci tvrde da je za čiste prozore, bez tragova, potrebno samo dva sastojka koji se svakodnevno koriste u kuhinji. Stručnjaci su nazvali ovo jednostavno rešenje "prekretnicom" i istakli da je sve što vam treba da vratite prozore u sjajno stanje.

shutterstock.com

Kako očistiti prozore bez mrlja

- Mi snažno zagovaramo upotrebu prirodnih sastojaka, posebno mešavinu vode i sirćeta. Ova jednostavna, ali efikasna mešavina može transformisati vaše prozore, ostavljajući ih bez tragova u sekundi. Nije reč samo o čistoći stakla, već i o opštem zdravlju i osvetljenju vašeg doma - tvrde stručnjaci.

Mešavina vode i belog sirćeta u razmeri 1:1, koju možete staviti u bočicu sa sprejom, predstavlja najlakši način nanošenja. Ovo je netoksično rešenje, koje "garantuje odmah vidljive rezultate.

pexels.com

Sirće i destilovana voda su najbolja kombinacija za čišćenje

Čišćenje prozora kao deo ekološkog stila života

- Efikasnost vašeg čišćenja nije samo u upotrebljenoj mešavini već i u primenjenoj tehnici. Uvek čistite po sekcijama i brzo osušite da biste izbegli stvaranje novih tragova. Takođe možete biti sigurni da usvajate zeleniji, čistiji pristup čišćenju prozora. Usvajanjem ovakvog prirodnog pristupa, ne samo da čistite prozore, već i prihvatate ekološki prihvatljiv način života koji koristi kako vašem domu, tako i okolini - zaključili su stručnjaci.


Iskoristite prednost destilovane vode za besprekoran finiš

Tonja Haris, osnivačica Slightly Greener, predložila je upotrebu destilovane vode kako bi se povećale šanse za potpuno besprekoran finiš.

- Sirće, u kombinaciji sa destilovanom vodom u razmeri 1:1, deluje kao odlično sredstvo za uklanjanje masnoće i takođe je sjajno za razbijanje prljavštine - rekla je za Biznis Insajder.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)