Tetka Saveta

KAKO OSVEŽITI JASTUK BEZ PRANJA: Za samo 20 minuta izgledaće kao da ste ga tek kupili! (VIDEO)

Hit trik koji će svakoj ženi olakšati život.

15.03.2024 14:43

KAKO OSVEŽITI JASTUK BEZ PRANJA: Za samo 20 minuta izgledaće kao da ste ga tek kupili! (VIDEO)
Shutterstokc

Jedna od najvećih briga o održavanju čistoće kuće je održavanje čistoće posteljine, a najviše jastuka. Bez obzira na upotrebu jastučnice, u jastuku se mogu nakupiti prašina, znoj i grinje, a pranje u mašini za pranje veša može uništiti njegovo punjenje. Ipak, postoji jednostavan trik koji će osvežiti jastuk i produžiti mu život.

Na Instagramu se pojavio genijalni trik za održavanje jastuka čistim i svežim. Naime, sve što je potrebno je mašina za sušenje veša i njena visoka temperatura. “Eksplozija” toplog vazduha u mašini za sušenje veša će navodno uništiti sve bakterije u jastuku za samo 20 minuta, ostavljajući ga svežim i čistim. Međutim, važno je napomenuti da ovaj savet nije primenljiv na jastucima od memorijske pene, a o tome je pisao i San.

shutterstock.com

Možda je vreme za novi jastuk, a možda samo za osveženje starog

Žena koja je podelila ovaj trik na Instagramu preporučuje da zamenite jastuk najmanje jednom u dve godine. Ako jastuk više ne pruža adekvatnu podršku i postane “grudvast”, vreme je da kupite novi. Jednostavan test savijanja jastuka na pola može vam pomoći da utvrdite da li vam je potreban novi jastuk. Presavijte ga na pola i ako se ne vrati u prvobitno stanje, vreme je da ga zamenite.

 

 

Kada je u pitanju održavanje higijene i čistoće u domaćinstvu, ovaj trik se pokazao kao jednostavan, ali efikasan način za produženje veka trajanja jastuka i očuvanje higijene okruženja za spavanje. Ovaj jednostavan trik privukao je pažnju nekoliko hiljada ljudi, a mnogi planiraju da isprobaju ovu metodu kako bi osvežili svoje jastuke.

- Ovo je odlično!

- Hvala što ste sa nama podelili ovaj savršen trik.

- Kakva koincidencija, baš sam to planirala danas da probam sa svojim jastukom i sada vidim ovo!

- Isprobavam koliko večeras - bili su neki od komentara na mrežama.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)