Tetka Saveta

KAKO DA BELE ČARAPE BUDU KAO NOVE: Mama otkrila trik koji košta samo 20 dinara (VIDEO)

Samo jedan sastojak koji svi imamo u kući čini bitnu razliku.

09.03.2024 14:10

KAKO DA BELE ČARAPE BUDU KAO NOVE: Mama otkrila trik koji košta samo 20 dinara (VIDEO)
Shutterstock

Deca, kao i odrasli koji su posvećeni zdravom životu i odlaze na treninge, u fioci imaju barem nekoliko pari belih čarapa. Iako se čini da su one lake za održavanje, jer se mogu prati u veš-mašini na 90 stepeni, činjenica je da vremenom dobijaju sivkast ili žućkast ton, zbog čega završavaju u kanti za smeće. Ali, ne mora da bude tako.

Eni je mama i tiktokerka koja je podelila svoj jednostavan trik zahvaljujući kom će vaše posivele bele čarape izgledati kao nove. Ona tvrdi da za samo 20 dinara možete povratiti njihovu belinu, i to bez muke. Sve što je potrebno jeste da čarape potopite u mešavinu tople vode i soka od limuna preko noći. Nakon toga, dovoljno je da ih dobro iscedite i natopite deterdžentom. Kiselost limuna deluje kao prirodno sredstvo za izbeljivanje, vraćajući belinu čarapama.

Eni je podelila još nekoliko korisnih saveta za čišćenje. Na primer, belo alkoholno sirće može se koristiti kao prirodni omekšivač za veš, ali i kao sredstvo za uklanjanje mrlja od znoja. Takođe, ako vam se za garderobu zalepi žvaka preporuka je da stavite taj komad odeće u zamrzivač na sat vremena kako bi se mrlja stvrdnula. Zatim je pažljivo sastružite sa odeće pre tretiranja belim sirćetom. Potom operite taj komad garderobe na uobičajen način.

 

 

Limun kao sredstvo za izbeljivanje

Limun može imati brojne druge primene u kući. Na primer, može se koristiti za uklanjanje kamenca iz kupatila i kuhinje, dok istovremeno ostavlja prijatan miris u prostoriji. Tvrdi kamenac može izazvati trajnu štetu ako se ne reši na vreme, te je korišćenje limuna kao prirodnog sredstva za čišćenje odlična opcija.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)