Tetka Saveta

STRUČNJACI OTKRIVAJU: Samo ukoliko ovako perete farmerke produžićete im vek trajanja!

Da li i vi pravite ove greške prilikom njihovog pranja?

13.02.2024 11:40

STRUČNJACI OTKRIVAJU: Samo ukoliko ovako perete farmerke produžićete im vek trajanja!
shutterstock.com

Mnogi nisu najsigurniji koliko često treba da se peru farmerke. Međutim, stručnjaci iz Levi Strausa preporučuju pranje samo jednom u 10 nošenja. Ovu preporuku podržava i Monik Livenburg, direktorka tehnologije proizvodnje u kompaniji Marks&Spencer, koja ističe da što manje perete farmerke, to će bolje zadržati izgled, posebno one koje su tamnije boje. Takođe, ona savetuje da farmerke sušite na stalku za sušenje veša, umesto u mašni za sušenje, što ne samo da je bolje, već i štedi energiju.

Pixabay

Vodite računprilikom pranja kako bi zadržali željenu boju i kvalitet

Pravilno pranje farmerki

Kada konačno dođe vreme da operete farmerke, preporučuje se da se peru naopačke sa rajsferšlusom i dugmetom u struku. Takođe je važno koristiti deterdžent za negu boje i prati ih na 30 stepeni. Monik dodaje da je važno da farmerke nakon pranja ne ostavljate predugo mokre u veš mašini, već da ih odmah izvadite i protresete pre nego što ih stavite na stalak.

pexels.com

Zamrzavanje farmerki je samo mit

Mit o zamrzavanju farmerki

Nedavno je na internetu postojao popularan trik koji je savetovao ljude da stave farmerke u zamrzivač između pranja kako bi produžili život bez pranja, tvrdeći da bi to ubilo sve bakterije na njima. Međutim, Monik objašnjava da je ovo jedan od najvećih mitova i da zapravo zamrzavanje farmerki ne ubija bakterije, niti pomaže na bilo koji način.

- Zamrzavanje farmerki je mit i ne ubija bakterije. To ne pomaže ničemu i nije alternativa njihovom pranju - zaključila je Livenburgova.

Imajući na umu ove stručne savete, možda je vreme da preispitamo svoje navike pranja farmerki i isprobamo ove preporuke kako bismo produžili život naših omiljenih farmerki uz očuvanje njihovog izgleda i kvaliteta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)