Tetka Saveta

KORISNA STRANA KUĆNIH POSLOVA: Bićete zapanjeni kad vidite koliko se kalorija sagori na samo jedan posao u domu! (FOTO)

Ukoliko ste do sad mrzeli čišćenje i sređivanje nakon ovih informacija možda ih i zavolite.

14.02.2024 13:35

KORISNA STRANA KUĆNIH POSLOVA: Bićete zapanjeni kad vidite koliko se kalorija sagori na samo jedan posao u domu! (FOTO)
shutterstock.com

S obzirom na listu stvari koje radite tokom procesa pranja veša, telo to doživljava kao fizičku aktivnost. Ideja o pranju veša nekima može zvučati kao noćna mora. Međutim, od toga ne možete pobeći jer morate redovno da perete veš. Ako ne možete pronaći motivaciju za tom rutinskom obavezom, onda bi vas poznavanje zdravstvenih prednosti koje ono nudi moglo motivisati da to uradite. 

Pranje veša zahteva puno fizičkog kretanja. Tako da vam može pomoći da sagorite kalorije i ostanete u formi. Istraživanje koje je sproveo Vren Kičers pokazalo je neverovatne rezultate i prednosti kućnih poslova, a o tome piše i portal VebMD.

shutterstock.com

Kada shvatite koliko kalorija troši, praćete veš češće

Rezultati ove zanimljive studije otkrivaju da svakog meseca sagorevamo više od 50.000 kalorija samo obavljajući kućne poslove, a jedan od najčešćih je pranje veša. Iako to može biti veoma dug i naporan proces, rezulati ukazuju da se tokom njega lako troše kalorije. Možda mislite kako se to odnosi samo na ručno pranje veša, koje logično da zahteva izvesnu pokretljivost i savijanje, međutim u pitanju je i odlaganje veša u mašinu za pranje. 

Naime, nakon što napunite veš mašinu, morate da je po završetku procesa pranja ispraznite i odložite opranu odeću, a vaše telo će to doživljavati kao veoma kvalitetnu fizičku aktivnost. Kao što pokazuje pomenuto istraživanje, možete sagoreti više od 700 kalorija nedeljno samo pranjem veša i sređivanjem oprane odeće.

shutterstock.com

Ukoliko ne idete u teretanu, ništa ne brinite, dokle god perete veš i sređujete kuću

To je isto kao i 45 minuta intenzivne vožnje bicikla, nešto manje od sat vremena brzog plivanja ili sat vremena soldinog treninga. Sledeći put ne dozvolite da moljakate nekog drugog da vam ubaci veš u mašinu za pranje i nemojte ga tek tako odložiti za slaganje, već to uradite odmah i sami. Rezulatui će biti vidljivi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)