Tetka Saveta

KAKO DA PEŠKIRI BUDU MEKANI I BELI: Praktični trikovi koji daju fenomenalne rezultate

Osetite dodir nežnosti na svojoj koži

27.02.2024 15:15

KAKO DA PEŠKIRI BUDU MEKANI I BELI: Praktični trikovi koji daju fenomenalne rezultate
shutterstock.com

Održavanje mekoće i čistoće belih peškira može biti izazov za mnoge, ali nije nemoguće. Mnogi hoteli i spa centri su savladali veštinu održavanja svojih peškira svežim i mekanim uprkos svakodnevnoj upotrebi od strane gostiju. Preporučeni metod je korišćenje belog sirćeta, izbeljivača i dodatnog omekšivača tkanine kako bi se očuvao kvalitet tkanine. Trik sa belim sirćetom je široko prihvaćen u hotelijerstvu, jer pomaže u uklanjanju ostataka omekšivača, bakterija i eliminisanju neprijatnih mirisa. Belo sirće, koje se obično može kupiti po minimalnoj ceni u supermarketima, dovoljno je za barem dva do tri ciklusa pranja.

Metoda sa sirćetom

Da biste primenili trik sa sirćetom, jednostavno dodajte dve do tri šolje belog sirćeta u veš, čime ćete efikasno obnoviti peškire. Ovaj metod je postao popularan na društvenim mrežama, pri čemu mnogi svedoče o njegovoj efikasnosti. Jedna žena je podelila svoje iskustvo, preporučujući pranje peškira na temperaturama između 40 i 60 stepeni Celzijusa, uz upotrebu tečnog deterdženta i pola šolje belog sirćeta.

Foto: Shuterstock

Kako da peškiri budu mekani

Metoda sa dvostrukim deterdžentom

Još jedan savet za održavanje mekoće peškira sugeriše korišćenje dvostruke količine deterdženta. Ova prilagođena količina takođe treba da produži "životni vek" vaših peškira smanjujući trenje prilikom pranja, koje može oštetiti materijal.

Saveti za negu peškira

Influenserka En Rasel je ranije podelila nekoliko korisnih saveta za negu peškira. Ona savetuje da se izbegava upotreba omekšivača, jer on ometa apsorpciju vlage, rezultirajući grubom teksturom. Međutim, naglašava neophodnost korišćenja deterdženta, posebno prilikom uklanjanja šminke. Da bi se održala mekoća, preporučuje se da se peškiri ne suše u mašini za sušenje veša. Umesto toga, nakon otprilike 30 minuta sušenja na vazduhu, Rasel predlaže da peškire protresete i okrenete kako bi se ravnomerno rasporedila vlakna.

Foto: Shuterstock

Domaćice su otkrile trikove za očuvanje beline peškira

Produžavanje životnog veka peškira

Uprkos ovim metodama čišćenja, važno je napomenuti da peškiri imaju ograničen životni vek. Peškire treba zameniti svake dve godine, ali uz pravilnu negu, pridržavanje ovih saveta može produžiti njihov "datum isteka" za nekoliko meseci.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)