Tetka Saveta

NAJBRŽI NAČIN ZA SUŠENJE VEŠA: Ako primenite ovaj trik, garderoba će biti suva za tili čas (VIDEO)

Sjajno rešenje za one koji imaju male terase i manjak prostora za širenje sušilice

20.02.2024 17:10

NAJBRŽI NAČIN ZA SUŠENJE VEŠA: Ako primenite ovaj trik, garderoba će biti suva za tili čas (VIDEO)
shutterstock.com

Pranje, sušenje i peglanje veša spada u najneomiljenije poslove većini domaćica. Posebno ume da bude zahtevno sušenje veša, jer iziskuje vreme i strpljenje. Pored sistema uvijanja tek oprane garderobe u frotirske peškire, što skraćuje vreme sušenja, jer frotir upija vlagu, na društvenim mrežama domaćice otkrivaju svoje tajne ubrzanog postupka sušenja.

Jedna od njih podelila je na Instagramu kako uspeva da brzo osuši veš bez korišćenja frotira i bez uključivanja mašine za sušenje.

Ona je podelila trik za sušenje: koristi plastični lanac koji se može nabaviti u svakoj prodajvnici plastike. Kroz plastični lanac provlači konopac za sušenje veša, a kroz karike na lancu provlači vešalice na koje je prethodno stavila tek oprane stvari.

- Kad je vreme vetrovito, stavljam i štipaljke preko garderobe da vetar ne bi odneo stvari. Ali, kad nema vetra štipaljke mi nisu potrebne. Na svaku vešalicu mogu da stavim makar dva komada odeće, jedan preko vešalice, a jedan preko prečke u donjem delu vešalice. Nikada ne stavljam mokru, tešku odeću, da se stvari ne bi isteglile. Ovaj sistem brzog sušenja veša otkrio mi je svekar pre mnogo godina i primenjujem ga uz zahvalnost – otkrila je jedna žena i podelila snimak na društvenoj mreži Instagram.

 

 

Mnogi koji su pogledali snimak bili su oduševljeni sistemom brzog sušenja veša.

- Ovo je genijalno! Ako dobro protresete garderobu kad je izvadite iz mašine za pranje, neke stvari nećete morati ni da peglate. Isprobala sam i savetujem svima da to učine.

- Odlična ideja! Definitivno ću je isprobati.

-Sjajno rešenje za nas koji imamo male terase i malu decu koju presvlačimo nekoliko puta dnevno – bili su neki od komentara ispod objave.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)