Tetka Saveta

ŠTEDLJIVA MAMA POKAZALA TRIK ZA SUŠENJE VEŠA ZIMI: Sve suvo za 2 sata, a ušteda struje ogromna! (FOTO+VIDEO)

Đema Brd je dobila brojne pohvale od korisbika mreža za ovaj savet.

18.01.2024 12:01

ŠTEDLJIVA MAMA POKAZALA TRIK ZA SUŠENJE VEŠA ZIMI: Sve suvo za 2 sata, a ušteda struje ogromna! (FOTO+VIDEO)
Tiktok-moneymumofficial

Hladni zimski dani doneli su probleme oko računa za struju zbog povećane potrebe za grejanjem, kao i pitanje kako i gde osušiti veš. Većina je to radila na terasama, ali zbog lošeg vremena i niskih temperatura to je besnisleno jee veš se ne može osušiti napolju kad je izuzetno hladno a temperatura u minusu. Đema Brd je Tiktokreka koja za sve ima rešenje, pa brojne trikove deli na Tik-toku nalogu “Štedljiva mama”.

Ona je objasnila da ne želi da koristi za mašinu za sušenje veša koja će dodatno povećati račun za struju. Umesto toga ona bira da veš na sušilicama suši usred kuće. Ono što ne može da stane na sušilice stavi na vrata, poput posteljina. Ipak ma koliko vodila računa o svim detaljima, objasnila je da joj je prosečno vreme sušenja veša na sušilici koju drži uz radijator oko četiri sata.

Tiktok-moneymumofficial

Štedljiva mama objasnila kako najbrže osušiti veš

Ovoga puta isprobala je nešto novo, što joj je prepolovilo vreme sušenja veša. Naime, ona je podelila snimak na Tik-toku na kome se vidi kako slaže nekoliko komada veša na malu sušilicu koja je nakačena za sam radijator. Međutim, ona uzima čaršav koji ima lastiš sa svih strana, a koji je dimenzija kao ležaj za jednu osobu. Đema tako preko sušilice i radijatora stavlja ovaj čaršav i ušuškava ga sa svih strana. Kao rezultat svega dobija veš koji se umesto za 4h osuši za svega 2h.

- Dakle, grejanje je bilo uključeno, ali obično oko 4 sata treba vremenski da se osuši garderoba, a ovim putem je osušite za 2 sata. Radi, jer toplota ostaje u čaršavu - objasnila je ova žena, a o njenoj novoj metodi je pisao i San.

 

@moneymumofficial Ok so yes we done it on the big airer but this works amazing ok! So had the heating on but normally around 4 hrs ish to dry then dried them in 2 . Works because the heat stays in the sheet #airer#cutcost#energy ♬ original sound - Moneymum

 

Snimak je dobio veliki broj sviđanja, dok su se komentari nizali.

- Genijalan trik, pogotovo kada vam je potrebno da vam se nešto brzinski osuši.

- Ja nemam mašinu za sušenje veša, pa mi ovo deluje kao genijalno rešenje.

- Ja ovo uveliko primenjujem, čak i kada mi grejanje nije uključeno. Umem da namestim sušilicu pored aparata za smanjenje vlage u vazduhu, bitno je vazduh cirkuliše, tako se najbolje veš osuši.

- Hvala na ovom savetu, isprobavam koliko danas!

- Bravo!

- Hvala za savet!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)