Tetka Saveta

SPREJ KOJI ĆE VAM DVOSTRUKO SKRATITI VREME PEGLANJA: Pravi se od dva sastojka koja sigurno imate u kući

Pored toga što ćete brže obaviti posao, i prostorija u kojoj peglate će divno mirisati

12.02.2024 15:40

SPREJ KOJI ĆE VAM DVOSTRUKO SKRATITI VREME PEGLANJA: Pravi se od dva sastojka koja sigurno imate u kući
shutterstock.com

Peglanje je jedan od najomraženijih kućnih poslova svake domaćice. Malo ko danas ima vremena da odmah posle pranja i sušenja veša isti i ispegla, pa se tako garderoba, posteljina i stolnjaci dodatno izgužvaju dok spakovani u ormaru čekaju trenutak kad će biti ispeglani.

Neretko, domaćice se odlučuju da pre peglanja „provuku“ čist veš kroz „cvetić“ program na mašini, odnosno na program za omekšavanje. Ali, u tom slučaju veš je mokar, pa je potrebno čekati da se osuši pre peglanja.

Shutterstock

Ni velika količina veša za peglanje neće biti bauk ako koristite sprej za omekšavanje garderobe

 

Da vam se to ne bi dogodilo, primenite trik koji garantuje da ćete i stvari koje su mnogo izgužvane zbog dugog stajanja lako i brzo ispeglati.

Sve što bi trebalo da uradite jeste da ih pre peglanja isprskate sprejom napravljenom od omekšivača za veš i vode. U bocu sa raspršivačem sipajte omiljeni omekšivač za veš i vodu u jednakoj razmeri, pa dobro promućkajte i blago poprskajte stvari koje bi trebalo da ispeglate. Posebnu pažnju obratite na nabore, pa na njih naprskajte malo više spreja. Ostavite da odeća i posteljina tako odstoje desetak minuta, pa na dasku za peglanje stavite komad aluminijumske folije i počnite da peglate. Vlaga iz spreja će omekšati tkaninu i dati joj divan miris, a alumunijumska folija će zadržati toplotu iz pegle, pa nećete morati da povlačite peglom više puta da biste uglačali posteljinu ili garderobu.

Osim toga, i prostorija u kojoj peglate veš će lepo mirisati zahvaljujući razblaženom omekšivaču.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)