Tetka Saveta

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN DA ELIMINIŠETE NEPRIJATNE MIRISE IZ FRIŽIDERA: Trik naših baka koji odmah daje rezultate (FOTO)

Jednostavno, efikasno i pristupačno

11.02.2024 13:40

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN DA ELIMINIŠETE NEPRIJATNE MIRISE IZ FRIŽIDERA: Trik naših baka koji odmah daje rezultate (FOTO)
shutterstock.com

Namirnice koje imaju jaku aromu ili one koje duže stoje, kao i povrće ili voće koje je počelo da se kvari, a koje čuvate u fioci ili na policama, krivci su za širenje neprijatnih mirisa iz frižidera.

Da biste eliminisali neprijatan miris, ne morate da vadite svu hranu iz frižidera i da ga detaljno ribate svake nedelje. Biće dovoljno da se poslužite starinskim trikovima koje su primenjivale naše bake.

shutterstock.com

Da biste eliminisali neprijatan miris, ne morate da vadite svu hranu iz frižidera i da ga detaljno ribate svake nedelje

 

Jedan od trikova koji provereno „radi“ jeste da iskorišćenu filter-kesicu čaja stavite na tacnu, a onda je ubacite u frižider. Da bi ravnomerno upila miris, filter-kesicu stavite na središnju policu frižidera i ostavite da odstoji nekoliko sati. Naravno, prethodno pregledajte namirnice koje čuvate u frižideru i izbacite one koje su počele da se kvare. Posle nekoliko sati izvadite filter-kesicu iz frižidera – on će biti oslobođen neprijatnih mirisa.

Isti efekat ćete postići i ako u frižider stavite šolju dobro ohlađene obične kuvane kafe. Poput čaja, i kafa ima isto dejstvo – uspešno eliminiše neugodne mirise hrane. Važno je da kafa bude dobro ohlađena kako bi se ponašala kao apsorber mirisa. Kafu, kao i kesice čaja, posle upotrebe u frižideru bacite.

Naše bake su koristile još jedan trik za „ubijanje““ neprijatnih mirisa koji se šire po frižideru. Na tacnicu bi stavile malo sode bikarbone, a onda bi tu tacnicu stavile na policu na kojoj je stajala hrana koja širi neprijatan miris. Posle 12 sati tacnicu sa sodom bikarbonom bi vadile iz frižidera, a onda krpom potopljenom u rastvor mlake vode i običnog belog alkoholnog sirćeta prebrisale police. Na taj način neprijatni mirisi bili bi u potpunosti eliminisani iz frižidera.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)