Tetka Saveta

ĆEVAPI PEČENI U RERNI: Evo kako da budu sočni kao sa roštilja, tajna je u ovom načinu pripreme!

Gurmani su već zadovoljni.

05.02.2024 12:40

ĆEVAPI PEČENI U RERNI: Evo kako da budu sočni kao sa roštilja, tajna je u ovom načinu pripreme!
shutterstock.com

Srbija je poznata po neverovatnim delikatesima sa roštilja. Kada pomislimo na dobru pljeskavicu, glavna asocijacija je na južne krajeve poput Leskovca i Niša gde je ova mesna poslastica kraljica trpeza. Međutim, odmah iza pljeskavice na skali omiljenih mesnih jela su ćevapi. 

Sada ih možete naprviti i sami kod kuće, a za to vam nije potreban ni roštilj niti mnogo vremena. Evo kako da ćevapi pečeni u rerni budu sočni kao sa roštilja.

 

Sastojci:

  • 1 kg svinjskog mlevenog mesa
  • 150ml vode
  • 5 g mlevenog bibera
  • 5 g mlevenog kumina
  • so - po ukusu
  • ulje

 

Priprema:

Sastojke pomešate u dubljoj posudi i mesite mleveno meso najmanje 10 minuta. Premažete uljem, prekrijete folijom i ostavite najmanje 24 sata u frižideru da upije vodu i arome.

Nauljenim rukama oblikujte ćevape, koje poređate u prethodno nauljeni pleh. Dodajte oko 1/2 šolje vode i pecite pod folijom u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.

Skinite foliju i pecite još 7-10 minuta. Poslužite uz prilog po želji.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)