Srbija je poznata po neverovatnim delikatesima sa roštilja. Kada pomislimo na dobru pljeskavicu, glavna asocijacija je na južne krajeve poput Leskovca i Niša gde je ova mesna poslastica kraljica trpeza. Međutim, odmah iza pljeskavice na skali omiljenih mesnih jela su ćevapi.
Sada ih možete naprviti i sami kod kuće, a za to vam nije potreban ni roštilj niti mnogo vremena. Evo kako da ćevapi pečeni u rerni budu sočni kao sa roštilja.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mlevenog mesa
- 150ml vode
- 5 g mlevenog bibera
- 5 g mlevenog kumina
- so - po ukusu
- ulje
Priprema:
Sastojke pomešate u dubljoj posudi i mesite mleveno meso najmanje 10 minuta. Premažete uljem, prekrijete folijom i ostavite najmanje 24 sata u frižideru da upije vodu i arome.
Nauljenim rukama oblikujte ćevape, koje poređate u prethodno nauljeni pleh. Dodajte oko 1/2 šolje vode i pecite pod folijom u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.
Skinite foliju i pecite još 7-10 minuta. Poslužite uz prilog po želji.
Komentari (0)