Tetka Saveta

KAKO DA VAM U STANU UVEK BUDE TOPLO, A RAČUN ZA STRUJU MANJI: Električar otkriva jednostavan trik sa zavesama i roletnama!

Iskoristite izolacione barijere kako bi vaš životni prostor bio što ugodniji za stanovanje.

17.01.2024 13:58

KAKO DA VAM U STANU UVEK BUDE TOPLO, A RAČUN ZA STRUJU MANJI: Električar otkriva jednostavan trik sa zavesama i roletnama!
shutterstock.com

U hladnim zimskim jutrima izlazak iz kreveta može da bude prava muka. Ukoliko živite u vlažnim uslovima ili se trudite da uštedite na računu za struju, sigurno se pitate kako da vaš dom bude što topliji. Postoji nekoliko efikasnih načina da stan ili kuća zadrže toplotu uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, a mnogo toga zavisi od dodataka koji se nalaze u većini domova u Srbiji - roletni i zavesa.

Električar David Milošev otkrio je nekoliko pametnih trikova koji će vam pomoći da duže zadržite toplotu u svom domu čak i kad je napolju „debeli“ minus.

- Neka roletne budu podignute, a zavese razgrnute u stranu tokom dana, u periodu kad sunce sija u pravcu vaših prozora. Čim sunce počne da zalazi, spustite roletne i vratite zavese tako da prekrivaju prozore. Time što puštate sunčeve zrake u svoj dom, iskorišćavate besplatnu solarnu energiju. Zatvaranje zavesa i spuštanje roletni nakon toga pomaže u stvaranju dobre izolacione barijere i omogućava vam da zadržite tu besplatnu toplotu koju ste sakupili tokom dana – kaže električar Milošev, a prenosi Miror.

shutterstock.com

Kombinacija zavesa i roletni garantuje maksimalni učinak grejanja tokom zime

 

Još jedan trik koji će obezbediti više toplote u domu je kupovina kvalitetnijih roletni i kombinovanje zavesa sa roletnama.

- Tokom hladnih ili veoma toplih dana, držite ih zatvorenim za maksimalan učinak. Ukoliko imate radijator ispod prozora, preporučujemo kombinovanje zavesa sa roletnama – poručuju stručnjaci iz kompanije Hillarys.

Pametan trik za borbu protiv problema „bežanja“ toplote je korišćenje poklopaca na ventilaciji za sušenje veša, špijunkama i utičnicama.

 - Koristite poklopce za špijunke i utičnice ili izolatore, i pobrinite se da su svi drugi otvori dobro zaptiveni silikonom – podseća električar Milošev.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)