Tetka Saveta

UKOLIKO OSETITE OVAJ MIRIS TOKOM VOŽNJE, ODMAH ZAUSTAVITE KOLA: Automehaničar upozorava na veliki problem svih vozača (FOTO)

Kilmer ističe da vozači ne bi trebalo da paniče, ali da je važno da brzo reaguju kako bi dijagnostikovali i rešili problem na vreme.

14.01.2024 17:01

UKOLIKO OSETITE OVAJ MIRIS TOKOM VOŽNJE, ODMAH ZAUSTAVITE KOLA: Automehaničar upozorava na veliki problem svih vozača (FOTO)
shutterstock.com

Automehaničar Skoti Kilmer upozorava vozače da obrate pažnju na miris benzina tokom vožnje. Ukoliko osetite miris goriva dok ste za volanom, Kilmer savetuje da odmah izađete iz automobila i proverite uzrok problema.

Kilmer ističe da vozači ne bi trebalo da paniče, ali da je važno da brzo reaguju kako bi dijagnostikovali i rešili problem na vreme. On naglašava da miris benzina može biti rezultat jednostavne greške poput zaboravljanja da se stavi čep nakon točenja goriva. 

Pixabay.com

Ključno je da zaustavite automobil čim osetite miris benzina

 

- Ako su tri brizgaljke za gorivo prljave, a jedna čista, to je ona koja curi - objasnio je Kilmer.

Uzroci mirisa benzina

Prema ClickMechanicu, miris goriva može biti znak neispravnog regulatora pritiska goriva, labavih svećica ili problema sa izduvnim gasovima. Međutim, ovo može takođe ukazivati na ozbiljnije probleme poput curenja u cevima za gorivo ili pukotine unutar komponenti sistema za gorivo. U takvim slučajevima, Kilmer naglašava da je ključno da vozači ne nastavljaju vožnju i da što pre potraže pomoć automehaničara.


Kilmerov savet je jasan - ukoliko primetite miris benzina tokom vožnje, odmah reagujte i proverite uzrok problema kako biste izbegli potencijalno ozbiljne posledice.

Tokom hladnih zimskih dana vozači se suočavaju i sa brojnim drugim problemima. Jedan od njih je i kako da odlede i ugreju automobil kada su temperature u minusu.

Umesto uključivanja grejanja i ventilacije na punu snagu, stručnjaci savetuju da to ne činimo dok je automobil još uvek nepokretan. Prema njihovoj preporuci, grejanje i hlađenje u automobilu postaju efikasniji posle nekoliko minuta vožnje. Stoga predlažu da se grejanje uključi tek nakon nekoliko minuta vožnje, tvrdeći da će se automobil ovako mnogo brže zagrejati.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)