Tetka Saveta

TRIK KAKO DA BRŽE UGREJETE AUTO: Savet zlata vredan za ove ledene dane! (FOTO)

Profesionalni vozači tvrde da ćete na ovaj način uštedeti vreme i ugrejati unutrašnjost automobila.

11.01.2024 12:01

TRIK KAKO DA BRŽE UGREJETE AUTO: Savet zlata vredan za ove ledene dane! (FOTO)
shutterstock.com

Kada temperature padaju ispod nule, mnogi vozači se suočavaju sa neprijatnim zadatkom da očiste smrznuti automobilom ujutru, posebno ako nemamo garažu. I taman kad završite čišćenje ulazite u ledeni auto kad većina na najjače upali grejanje kako bi što pre zagrejala unutrašnjost kola. Međutim, kako objašnjavaju profesionalni vozači postoji trik kako da ubrzate proces zagrevanja unutrašnjosti automobila.

shutterstock.com

Zima i temperatura ispod nule donosi brojne probleme vozačima

Šta kažu profesionalci?

Oni su otkrili prilično nekonvencionalan predlog. Umesto odmah uključivanja grejanja i ventilacije na punu snagu, savetuju da to ne činimo dok je automobil još uvek nepokretan. Prema njihovom preporuci, grejanje i hlađenje u automobilu postaju efikasniji posle nekoliko minuta vožnje. Stoga predlažu da se grejanje uključi tek nakon nekoliko minuta vožnje, tvrdeći da će se automobil ovako mnogo brže zagrejati.

Ovaj savet može delovati kontraproduktivno ali profesionalni vozači ističu da ćete na ovaj način smanjiti vreme potrebno da automobil dostigne prijatnu unutrašnju temperaturu. Dakle, ako vam je dosta čekanja da se automobil zagreje tokom hladnih zimskih jutara, možda vredi probati ovaj alternativni metod.

Kako su objasnili profesionalci ukoliko odmah uključite grejenje trebaće vam znatno više vremena da se auto adekvatno zagreje.

Ukoliko pak odložite uključivanje grejanja za nekoliko minuta to će značajno ubrzati i olakšati proces zagrevanja unutrašnjosti automobila. Ovaj pristup ne samo da ima potencijal da uštedi vreme, već takođe nudi i energetski efikasniji način korišćenja grejnih sposobnosti automobila. U ostalom isprobajte ovaj trik već narednih dana jer će temperatura ostati ispod nule još neko vreme. Ukoliko se pokaže kao dobar možete ga koristiti i narednih ledenih dana tokom zimskih meseci.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)