Tetka Saveta

SAVRŠENO SKUVANA JAJA ZA 44 SEKUNDE: Trik koji je zaludeo ljude, ko jednom proba više se ne vraća na staro! (VIDEO)

Priprema je brza i jednostavana, a nije morala ni da prlja šerpu.

31.12.2023 11:40

SAVRŠENO SKUVANA JAJA ZA 44 SEKUNDE: Trik koji je zaludeo ljude, ko jednom proba više se ne vraća na staro! (VIDEO)
Shutterstock

Poširana ili benedik jaja kako se još zovu su vrlo su popularna jer se pripremaju bez ikakve masnoće. Najčešće se jaje ubaci u ključalu vodu u koju smo dodali malo sirćeta kako bi se benace zgusnulo. Problem je kako odrediti koliko ova jaja trebaju da se kuvaju da se belance stegne a žumance ostaje potpuno retko.

Međutim, jedna mama je pokazala savršen trik za pripremu ovih jaja i to za samo 40 sekundi, piše Miror.

 

 

Brzo i jednostavno

Jedna zaljubljenica u hranu je oduševila svoje pratioce otkrivši kako priprema savršeno kuvano jaje za manje od minut, a da pritom nije morala da prlja šerpu kako bi skuvala jaje. Prema rečima influenserke i dizajnerke nakita Dane Gordon, ovaj trik je naučila od svoje majke kojoj je pošlo za rukom da pronađe "idealnu" formulu za jaja sa zlatnim žumancem, a recept je neverovatno jednostavan.

U videu koji je podelila na TikToku, Danaina majka je pokazala kako priprema kuvano jaje za samo nekoliko sekundi, bez ikakvog ključanja vode. Ovaj metod je postao njen omiljeni način pripreme poširanih jaja i tvrdi da ko jednom proba ovako da ih sprema nikad se više neće vratiti na staro.

U snimku se vidi Danina mama koja je jaje razbila u manju staklenu posudu zatim tek toliko vode da prekrije žumance. Potom je posudu stavila u mikrotalasnu pećnicu na 44 sekunde. Izvadivši posudu iz mikrotalasne i nežno prebacivši jaje na tanjir kako bi ga Dana probala, majka je rekla: "Evo ga, savršeno kuvano jaje." Nakon što je probala Dana je prokomentarisala: "Savršeno je!"

Usledile su brojne reakcije Daninih pratilaca na ovaj post.

-Upravo sam probala da na ovaj način pripremim poširana jaja i ispala su fenomenalna.

-Savršeno skuvano i u savršenom obliku kao iz restorana.

-Hvala vam za ovaj savet, isprobaću ga već koliko ujutru kad budem pripremala jaja za doručak – bili su neki od komentara.

Međutim, bilo je i onih koji su tvrdili da jaja nikako ne treba kuvati u mikrotalasnoj pećnici posebno ne u ljusci jer najčešće ekplodiraju i naprave neviđeni nered.

-Samo budite oprezni i nikako ne stavljate jaja u ljusci u mikrotalasnu pećnicu.

-Žene je lepo pokazala da se jaje razbije u činiju.

-Ja ću se i dalje držati klasičnog načina pripreme za svaki slučaj – bili su neki od komentara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)