Tetka Saveta

EVO KAKO DA JEDNOSTAVNO OČISTITE TAMNE MRLJE OD ČAJA SA ŠOLJICA: Rešite se tragova koje ostavlja ovo piće, a zbog kojih posuđe izgleda prljavo (FOTO)

Ovaj topli napitak ima poseban sastojak koji mu daje boju, ali nama i zaprljano posuđe.

11.09.2023 14:00

EVO KAKO DA JEDNOSTAVNO OČISTITE TAMNE MRLJE OD ČAJA SA ŠOLJICA: Rešite se tragova koje ostavlja ovo piće, a zbog kojih posuđe izgleda prljavo (FOTO)
shutterstock.com

Svaka žena će priznati kako je izgubila i vreme i živce u traženju adekvatnog načina da se reši nekih mrlja koje lako nije mogla da ukloni raznim sredstvima za čišćenje. Oni koji se bave profesionalno čišćenjem redovno dele sa svojim pratiocima, najčešće na društvenim mrežama, savete kako da se rešite nekih mrlja i fleka, a ovog puta su to uradili objasnivši kako da se rešite prljavih šoljica.

Ljubitelji čišćenja su objasnili kako su šolje za čaj sklone brzom prljanju i smeđim mrljama zbog određene kiseline koja daje boju i koja je po prirodi jake boje, prenosi San. 

Tanin je osnovni sastojak koji se koristi za farbanje kože i pravljenje mastila tako da je dovoljno jak da zaprlja i naše šolje. Međutim, oni koji su dovoljno eksperimentisali pronašli su rešenje za ovu muku većine domaćica.

Stručnjaci za čišćenje i oni koji iznova isprobavaju nove metode i tehnike podelili su u jednoj Fejsbuk grupi Mr Hingch Cleaning Tips neke svoje misli i savete koji su, kako kažu, jednostavni ali delotvorni. Za zaprljane šolje, neki savetuju da je dovoljno samo malo deterdženta za suđe i ključale vode.

Pixabay.com

Šolje za čaj su velika muka mnogih domaćica jer na sebi zadržavaju mrlje

Jedna žena se u grupi požalila kako ne zna kako da skine mrlje od čaja sa unutrašnje strane. Objasnila je kako pokušavala to sa praškom za pecivo i sa mekom četkom ali da nije bilo nikakvih rezultata.

Ipak, mnogi su požurili da joj pomognu  preporučivši joj tablete ili prašak za pranje sudova. Ipak, jedna od korisnica joj je detaljnije objasnila kako se konačno može rešiti takvih šolja.

- Koristim tečnost za pranje sudova u šoljama tople vode i ostavim to preko noći  tako bi trebalo da funkcioniše i za vas. - napisala je ona u komentaru.

Druga je objasnila kako i izbeljivač "radi posao" te da je dovoljno da se blago razblaži i da se šolje ostave preko noći i da će zablistati svojim punim sjajem.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)