Tetka Saveta

OTKRIVENA TAJNA PROFESIONALNIH KUVARA: Savršeno isečen kupus za salatu bez noža, treba vam samo jedna alatka iz kuhinje a nije rende (VIDEO)

Na ovaj način brzo, jednostavno i lako ćete naseći kupus bez ikakvog nereda u kuhinji.

07.09.2023 12:02

OTKRIVENA TAJNA PROFESIONALNIH KUVARA: Savršeno isečen kupus za salatu bez noža, treba vam samo jedna alatka iz kuhinje a nije rende (VIDEO)
Shutterstock

Salata od svežeg kupusa jedna je od najomiljenijih u Srbiji. Ne samo što se odlično slaže uz brojna jela od pečenja do pasulja već je i izuzetno zdrava. Međutim, ako ste barem jednom secakali svež kupisa za salatu onda znate koliko je to zamoran i dosadan posao. 

unsplash.com

Kad jednom budete isprobali ovaj trik nikad više nećete seći kupus nožem

Trik kuvara

Da bi salata bila što ukusnija a kupus pustio svoje sokove potrebno je iseckati ga što sitnije i tanje. Za to vam je potreban nož oštar kao žilet u suprotnom dobićete velike komade koji nisu poželji u salati.

Većina domaćica da bi uštedela vreme za sečenje kupusa koristi rende ili posebne seckalice što može da bude jedna od opcija. Mana je što prilikom rendanja kupus se gnječi a komadići lete na sve strane pa posle toga vas čeka čišćenje kuhinje. 

Profesionalni kuvari koji često moraju da za kratko vreme iseckaju velike količine kupusa za salatu imaju trk kako da brz, efikasno i bez po muke naseckaju kupusa koliko god im je potrebno.

Oni kupus seckaju bez noža, ne koriste rende niti seckalice. Tajna je u maloj alatki koju ima svaka kuhinja a koristi se za čišćenje povrća kao što su krompir, šargarepa, tikvice...

Nikad lakše

Kako je objasnila na Tik Toku jedna domaćica koja je ovaj trik naučila od svog supruga kuvara ovaj način seckanja kupusa za salatu je toliko jednostavan i brz da više nikad nećete sekcati kupus uz pomoć noža.

Kako se vidi na snimku ona je kupus isekla na četvrtine, zatim uzela ljuštilicu i jednostavno strugala kupus.

Svaki komadić ovog povrća bio je savršeno tanko isečen. Na ovaj način može se iseći bilo koja vrsta kupusa od zelenog do crvenog. 

Usledili su brojni komentari na ovaj njen post.
- Nikad se ne bih ovoga setila. Ovo je tako pametno. Hvala ti.

- Sjajna ideja.

- Ja sam uvek do sada seckala kupus uz pomoć noža, ali ću sigurno  isprobati i ovaj način.

- Odlično, nema nereda niti rizika od povređivanja zbog oštrog noža.

- O moj Bože! Ovo je tako korisno. Obožavam kupus salatu ali moja mama mrzi da secka kupus, ov o će biti spas - bili su samo neki od komentara na ovaj post. 

Kako otkrivaju kuvari da bi salata bila što ukusnija ostavote iseckani kupus 15 minuta u posudi kako bi pustio sokove i tek tada ga začinite. Dobićete savršeno ukusnu salatu od kupusa kao one u najboljim restoranima. 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

realista

10.09.2023 16:56

tu spravu ima svaka domacica godinama se prodaje na pijacama i kod kineza